3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Από τον SV7ERA στη διαβούλευση του σχεδίου νόμου για το Μαύρο...

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
SV7ERA
2 Νοεμβρίου 2018 (12:20)
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η υπό διαβούλευση ρύθμιση για τις εγκαταστάσεις κεραιών ραδιοερασιτεχνών (Ρ/Ερ) είναι αποτυχημένη όπως διαπιστώνεται από τους εξής λόγους :

1) Υπερβαίνει την Συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή της Αναλογικότητας, θέτοντας ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ στην εγκατάσταση κεραιών Ρ/Ερ σε οικοδομές δεδομένου ότι :

α) με την εγκατάσταση αυτή δεν παραβιάζεται ο Κανονισμός συνιδιοκτησίας της οικοδομής, διότι πρόκειται συνήθως για μικρές εγκαταστάσεις ελαφράς κατασκευής που δεν προκαλούν επιβάρυνση στα δικαιώματα κυριότητας και νομής της οικοδομής, όπως δεν προκαλούν επιβάρυνση οι εγκατεστημένες στο δώμα κεραίας TV, WIFI, δορυφορικές κλπ.

β) Είναι απορίας άξια η βιασύνη της επιχειρουμένης ρυθμίσεως, που εξαντλεί δρακόντεια μέτρα κατά των ραδιοερασιτεχνών, ενώ η νομοθεσία σε άλλες περιπτώσεις επιτρέπει ευθεία παραβίαση του Κανονισμού της οικοδομής, όπως στην περίπτωση του φυσικού αερίου που εγκαθίσταται σε διαμέρισμα με μια απλή -απρόσβλητη στα Δικαστήρια- Γνωστοποίηση του ιδιοκτήτη προς τη Γεν. Συνέλευση, (Ν. 4495/2017 άρθ. 127 )ακόμη και να παραβιάζονται οι διατάξεις του Νόμου περί οριζοντίου ιδιοκτησίας. Γιατί δεν ορίζετε και εδώ το ίδιο ;

γ) Δεν τίθεται θέμα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης των ενοίκων διότι οι κεραίες των Ρ/Ερ δεν εκπέμπουν συνεχόμενα και το φάσμα εκπομπών τους είναι πολύ λιγότερο επιβλαβές από παρακείμενες κεραίες κινητής τηλεφωνίας και WIFI που εκπέμπουν όλο το 24ωρο, σε μικροκυμματικό φάσμα, σαφώς βλαβερό για την ανθρώπινη υγεία και ειδικά όταν βρίσκονται σε πυκνό δίκτυο ακόμη και αδειοδοτημένο. Επομένως δεν είναι οι Ρ/Ερ κεραίες ο «αποδιοπομπαίος τράγος» για το επιβαρυμένο ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον.

δ) Καμία νομοθεσία δεν όρισε μέχρι τώρα να ερωτώνται υποχρεωτικά οι περίοικοι όταν πρόκειται για κεραίες υψηλής ΗΜ επιβάρυνσης, όπως της Κινητής τηλεφωνίας όπως επιβάλει η οδηγία 85/337/ΕΟΚ του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της 27ης Ιουνίου 1985 άρθ. 6 παρ. 2 . Γιατί όλη η αυστηρότητα του Υπουργείου σας εξαντλείται στους Ρ/Ἔρ ;

2. Προσβάλει την Αρχή της Ισότητας και την ελευθερία Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (άρθ 5 Σ) , διότι:

α) ζητώντας την συναίνεση όλων (!) των συνιδιοκτητών φέρνει τους Ρ/Ερ σε φανερά δυσμενέστερη θέση από όσους μένουν σε μονοκατοικίες ; Η πράξη έχει αποδείξει ότι σε οικοδομές μένουν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, γνώσεων κα αντιλήψεων, οπότε αν το θέμα έλθει σε Γενική Συνέλευση, είναι σφόδρα πιθανόν πολλοί λόγω φοβίας του αγνώστου και της μη επικινδυνότητας, να αρνηθούν την συγκατάθεσή τους. Το πιό πιθανόν είναι να δημιουργηθούν άσκοπες εντάσεις και δικαστικές διεκδικήσεις, διότι οι Ρ/Ερ ευλόγως θα θέσουν θέμα να κατέβουν όλες οι κατασκευές από τη στέγη.

β) Οι Ρ/Ερ είναι ενεργά μέλη της Κοινωνία που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην Πολιτική Προστασία και συνδράμουν σε πλήθος άλλων αναγκών, έτοιμοι να θυσιάσουν χρόνο , ξεκούραση, χρήμα , οικογενειακό χρόνο, ακόμη και όταν τυχόν καταρρεύσει ο Κρατικός τηλεπικοινωνιακός μηχανισμός. Είναι τουλάχιστον ΑΝΗΘΙΚΟ να επιχειρείται να καταβάλλουν και τέλη για την εγκατάσταση ή διατήρηση κεραιών, αντί να ακούσουν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από την Πολιτεία.

Γιά τον λόγο αυτό ζητώ να καταργηθεί η απαράδεκτη ρύθμιση αυτή.

Με εκτίμηση
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ X. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
SV7ERA