3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Ερασιτέχνης δεν είναι μόνο επισκευές σε ασυρμάτους και κατασκευές κεραιών...


Η τελευταία επισκευή του έτους !!! 
μας άφησε χρόνια την χειρότερη εποχή … ένα τηλεκοντρολ από DVD FU. Ήταν αδύνατον να βρεθεί στην αγορά το τηλεκοντρόλ αυτό. Έτσι αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην τελευταία εγχείρηση (επισκευή) του έτους (31/12/2018). Στις πλακέτες των τηλεκοντρόλ υπάρχουν συνήθως τρία τέσσερα εξαρτήματα. 


Μεταξύ των οποίων και ένα ολοκληρωμένο το οποίο θεωρώ ότι είναι δύσκολο να καεί, επομένως έπρεπε να αντικατασταθούν ταυτόχρονα τα τρία υπόλοιπα εξαρτήματα για να μην ψάχνουμε ένα - ένα ποιο φταίει. Σημειωτέον ότι πολύ λιγότερες πιθανότητες να καούν έχουν οι δύο μικροί κεραμικοί πυκνωτές, έτσι δεν αγοράστηκαν ούτε αυτοί.
Αγοράστηκαν λοιπόν μόνο ο κρύσταλλος, ο ηλεκτρολυτικός και το led υπερύθρων. Η επίσκεψη μας στο μαγαζί ηλεκτρονικών εξαρτημάτων του κ. Δημήτρη Καλόγρη στη Νίκαια ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική αφού βρήκαμε και τα τρία εξαρτήματα της φωτογραφίας πολύ εύκολα (κρύσταλλος, ηλεκτρολυτικός πυκνωτής και led).

Έλεγχος 
Θα με ρωτήσετε ίσως τι χρειάζεται η πέννα (μωβ) της κιθάρας μέσα στο απαραίτητα εργαλεία επισκευής που φαίνονται στη φωτογραφία !! χρειάστηκε για να ανοίξει το κάλυμμα του τηλεκοντρόλ για να μην χρησιμοποιηθεί μεταλλικό αντικείμενο (κατσαβίδι) και γίνει ζημιά στα άκρα του πλαστικού. Αφού ανοίξαμε το κοντρόλ με προσοχή με τη βοήθεια της πέννας. Ήλθε η σειρά της αναρροφητικής τρόμπας να κάνει δουλειά για να αφαιρεθούν οι κολλήσεις. Έγινε πολύ γρήγορα και εύκολα η αντικατάσταση των τριών εξαρτημάτων. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην πολικότητα του ηλεκτρολυτικού πυκνωτή και του Led.
Μετά τη συναρμολόγηση ήρθε η ώρα του ελέγχου. Με την κάμερα του κινητού ελέγχουμε αν ανάβει το led πιέζοντας τα πλήκτρα του κοντρόλ. Όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία το led ανάβει.