3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Ακόμη μία τραγελαφική σύλληψη ραδιοερασιτέχνη "κατασκόπου" !!!

Από τη συλλογή του blogger              
Συγχαρητήρια στους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας που συνέλαβαν τον "κατάσκοπο". Είναι η πολλοστή φορά που γελοιοποιείται διεθνώς η χώρα μας λόγω της άγνοιας που διακατέχει τα όργανα της τάξης αλλά και τον υπερβάλλοντα ζήλο που δείχνουν εναντίον μας. Ήταν γνωστό σε όλους μας από τις ιστοσελίδες του χώρου ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος "κατάσκοπος" εξέπεμπε μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή του από την Ρόδο σε ραδιοερασιτεχνικές μπάντες με νόμιμο εξοπλισμό και με την άδειά του, κάνοντας επαφές με ραδιοερασιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τα κατάφεραν όμως πολύ καλά οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ρόδου να γίνουν διεθνώς γνωστοί για τον άθλο τους που τόσο εύκολα συνέλαβαν και πέρασαν χειροπέδες σε έναν Γερμανό υπήκοο ραδιοερασιτέχνη με την κατηγορία της κατασκοπίας ο οποίος είχε στην κατοχή του ραδιοερασιτεχνικό εξοπλισμό !!! 

Έπρεπε κάποιος να τους έχει ενημερώσει ότι σήμερα πλέον στην εποχή των δορυφόρων και της κινητής τηλεφωνίας η κατασκοπία δεν γίνεται με ογκώδεις συσκευές πομποδεκτών και κεραίες πάνω σε αυτοκίνητα που βγάζουν μάτια από μακρυά. 

Μόνο ντροπή και αίσχος μπορεί να αναφωνήσει κάποιος για την ταλαιπωρία που υπέστη ο Γερμανός υπήκοος.  

Συγχαρητήρια λοιπόν στους άνδρες της ασφάλειας Ρόδου που μας έκαναν διεθνώς γνωστούς.

Είμαστε χώρα με περιοχές που δεν υπάρχουν πολλοί ραδιοερασιτέχνες κ όλοι επιδιώκουν να κάνουν επαφές με συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδας για απόκτηση διεθνών βραβείων. Έτσι κάποιες ραδιοερασιτεχνικές περιοχές είναι περιζήτητες. Πολλοί Έλληνες και ξένοι κυρίως κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, εκπέμπουν από τα περζήτητα αυτά μέρη που επισκέπτονται. Οι ξένοι ραδιοερασιτέχνες έρχονται με εξοπλισμό και εκπέμπουν από την Ελλάδα νόμιμα, χωρίς κάποιο όφελος, μάλιστα με πάρα πολλά δικά τους έξοδα, απλά για το Hobby. Καταλήγουν όμως πίσω από τα σίδερα της φυλακής και ταλαιπωρούνται με δικαστήρια. 

Εσείς, τα όργανα της τάξης να είσαστε σίγουροι κ υποψιασμένοι πως οι κατάσκοποι δεν θα ήταν τόσο εύκολος στόχος για εσάς ... 

Από ασφαλείς πληροφορίες που μας έδωσαν συνάδελφοι από τη Ρόδο προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος ραδιοερασιτέχνης είναι o Rene Matthes με το διακριτικό κλήσης DL2JRM. Ήρθε στην Ελλάδα για ένα 4ημερο προκειμένου να πάρει μέρος σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό μορσικού χειριστηρίου που εξελισσόταν εκείνες τις ημέρες λόγω της σπανιότητας της τοποθεσίας του νησιού. Κάποιος όμως τηλεφώνησε στην αστυνομία, γιατί ίσως νόμιζε oτι είναι κατάσκοπος και φυσικά συνελήφθη. Αφού διανυκτέρευσε στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου με τις γνωστές συνθήκες κράτησης, την επόμενη μέρα προσήχθη στο αυτόφωρο, νηστικός και άυπνος λόγω των ανακρίσεων για περισσότερες από 18 ώρες και βέβαια είχε τρομοκρατηθεί πολύ γιατί δεν γνώριζε την εξέλιξη και βέβαια τη γλώσσα. Ευτυχώς αυτεπάγγελτα διορίστηκε δικηγόρος που ήξερε τα Γερμανικά και βοήθησε στο να αφεθεί ελεύθερος. Όφειλαν να γνωρίζουν τα παλληκάρια της ασφάλειας Ρόδου που συνέλαβαν τον αδειούχο ραδιοερασιτέχνη ότι μπορεί να εκπέμπει ελεύθερα ανά τον κόσμο. Όπως μπορούμε και εμείς να πάμε σε οποιαδήποτε χώρα και να εκπέμψουμε με τον εξοπλισμό μας. Τώρα δημιουργείται το ερώτημα: θα αποζημιώσετε τον ραδιοερασιτέχνη από τη Γερμανία που τον ταλαιπωρήσατε αλλά και για την ηθική, ψυχολογική βλάβη που του προκαλέσατε?

Αν κάνατε τον κόπο να ΤΟΝ «γκουγκλάρετε» θα διαβάζατε πολύ σπουδαία πράγματα για τη δράση του στην κατ’ εσάς κατασκοπία, κατ’ εμάς στην ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητά του.

Ντροπή και αίσχος. 

Εδώ το τραγελαφικό περιστατικό που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2020 :

Μία περίεργη υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία της Ρόδου, καθώς πέρασε χειροπέδες σε έναν Γερμανό τουρίστα, στο αμάξι του οποίου βρέθηκε εξοπλισμός για κατασκοπί....

Άλλα παλαιότερα περιστατικά :
https://xanthinews.gr/
https://www.radiofono.gr/node/3249

Για τους συναδέλφους : http://www.southgatearc.org/iota/opdx/index.htm#.XzUG_YgzaM8

Είναι ξεκάθαρο :

Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 38200/1136/2011

ΦΕΚ Β-1969/2-9-2011

Κανονισμός λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Άρθρο 22

Κάτοχοι αλλοδαπής ραδιοερασιτεχνικής άδειας που εκδόθηκε σύμφωνα με την Σύσταση T/R 61-01 της CEPT.

1. Κάτοχοι αλλοδαπής ισχύουσας ραδιοερασιτεχνικής άδειας που εκδόθηκε σύμφωνα με τη Σύσταση T/R 61-01 της CEPT και τούτο αναγράφεται-δηλώνεται επί της αδείας, έχουν δικαίωμα λειτουργίας ραδιοερασιτεχνικού σταθμού σύμφωνα με την αντίστοιχη ραδιοερασιτεχνική κατηγορία της αλλοδαπής αδείας τους, κατά τη διάρκεια της προσωρινής παραμονής τους στην Ελλάδα και όχι πέραν των τριών (3) μηνών, χωρίς να απαιτείται έκδοση Ελληνικής άδειας.

2. Στη διάρκεια της προσωρινής παραμονής του ο ραδιοερασιτέχνης κάτοχος αλλοδαπής άδειας που εκδόθηκε σύμφωνα με την CEPT T/R 61-01 μπορεί να εγκαταστήσει και «σταθερό» σταθμό, χωρίς να απαιτείται έκδοση Ελληνικής άδειας. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι τεχνικές διατάξεις που ισχύουν για την εγκατάσταση ελληνικού ραδιοερασιτεχνικού σταθερού σταθμού, συμπεριλαμβανομένων κατά περίπτωση και των διατάξεων αδειοδότησης των κατασκευών κεραιών.

3. Στους κατόχους αλλοδαπής ισχύουσας ραδιοερασιτεχνικής άδειας των παραπάνω περιπτώσεων συγκαταλέγονται και αυτοί που προέρχονται από χώρες που έχουν αποδεχθεί επίσημα τη Σύσταση T/R 61-01 της CEPT και επιπλέον οι άδειες τους είναι ισοδύναμες με τις άδειες της υπόψη Σύστασης. Στις περιπτώσεις αυτές δεν είναι απαραίτητο τούτο να αναγράφεται-δηλώνεται επί της αδείας. Η Κεντρική Υπηρεσία του ΥΥΜΔ, μεριμνά για την ανάρτηση πίνακα, στον ιστότοπο του Υπουργείου, με τις χώρες που αποδέχονται τη Σύσταση T/R 61-01 της CEPT καθώς και λεπτομέρειες σχετικές με την ισοδυναμία ή όχι των κατηγοριών των ραδιοερασιτεχνικών αδειών που εκδίδονται από τις χώρες αυτές.

4. Στην περίπτωση που ο ανωτέρω αδειούχος ραδιο-ερασιτέχνης, διαμένει στην Ελλάδα πέραν των τριών (3) μηνών, δύναται να ασκεί τις ραδιοερασιτεχνικές του δραστηριότητες μόνον εφόσον λάβει Ελληνική άδεια σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.