3

*** Όλα τα κείμενα των 250 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Αυθαιρεσίες στις κρίσεις διευθυντών Πειραιά το 2017

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα συνέβησαν αυθαιρεσίες και αναξιοκρατικές διαδικασίες στις τοποθετήσεις Διευθυντών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά το 2017. 

Το συμβούλιο επιλογής διευθυντών αποτελούνταν από 6 μέλη εκ των οποίων τελείως τυχαία οι 4 συναντώνται στα ψηφοδέλτια των ΣΥΝΕΚ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ). Ο 5ος συναντάται στο ψηφοδέλτιο της Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής!!!! Ο 6ος προέρχεται από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις  στήριξης της Β ΕΛΜΕ Περαιά και της ΟΛΜΕ και οι 6 είναι υπόδικοι για παράβαση καθήκοντος.

Πρωτοφανές είναι ότι τα 4 από τα 6 μέλη ήταν διορισμένα απ' ευθείας από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου!!! 

Σε 9 Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις 58 μπήκαν βαθμοί μικρότεροι του 3 στη συνέντευξη και μία από αυτές ήταν του Πειραιά. 
Το άριστα ήταν τα 8 μόρια.
Τα σχολεία για την τοποθέτηση νέων διευθυντών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά ήταν 144.
Συμμετείχαν 25 περίπου συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ και τοποθετήθηκαν ΟΛΟΙ διευθυντές με πολύ λιγότερα μόρια και ψήφους συνυπηρετούντων εκπαιδευτικών έναντι άξιων διευθυντών που διέθεταν πολλά περισσότερα μόρια και θετικές ψήφους των συλλόγων τους. 

Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων ήταν 242 και προσήλθαν στη συνέντευξη 239.
178 είχαν πάνω από 12 μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια. 
100 είχαν πάνω από 14 μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια. 
62 υποψήφιοι είχαν πάνω από 16 μόρια. Αυτοί θεωρούνται προσοντούχοι. 
Αρκετοί από αυτούς κατέβηκαν δεκάδες θέσεις στον πίνακα με το "ασανσέρ" της συνέντευξης.
142 Υποψήφιοι ανέβηκαν στον πίνακα από 1 έως  63 θέσεις με τη βοήθεια της συνέντευξης.
89 υποψήφιοι κατέβηκαν από 1 έως 120 θέσεις με το ασανσέρ της συνέντευξης.

ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι διευθυντές που συναντώνται στα ψηφοδέλτια των ΣΥΝΕΚ  και της ΔΑΚΕ αρίστευσαν στη συνέντευξη και τοποθετήθηκαν διευθυντές με ελάχιστα προσόντα. H πλειοψηφία τους είχε από 11,55 έως 15 μόρια. 

Αρκετοί προσοντούχοι υποψήφιοι συμπεριλαμβανομένου και του Blogger (Πολύδωρου Σταυρόπουλου) είχαν περισσότερα από 16 μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια, όμως δεν ήταν υποψήφιοι σε ψηφοδέλτια παρατάξεων. Βαθμολογήθηκαν στη συνέντευξη με χαμηλό βαθμό και δεν τοποθετήθηκαν διευθυντές για 2 εκατοστά του μορίου!!!! 

Παράδειγμα: 
υποψήφιος με πολύ ψηλά προσόντα βρισκόταν στη 14η θέση σε 250 υποψηφίους του ενιαίου πίνακα μορίων κατέβηκε 120 θέσεις με τη συνέντευξη αν και διέθετε την εξαιρετικά υψηλή μοριοδότηση 17,8 μορίων στα αντικειμενικά κριτήρια. Η βαθμολόγηση της συνέντευξης του ήταν 2,3 μόρια, με άριστα τα 8!!! Έτσι βρέθηκε ουραγός στον πίνακα λόγω του χαμηλού βαθμού που έλαβε στη συνέντευξη από τα μέλη του συμβουλίου επιλογής (ΠΥΣΔΕ Πειραιά). 

Ο Blogger (Πολύδωρος Σταυρόπουλος) με την υψηλή μοριοδότηση των 16,3 μορίων στα αντικειμενικά κριτήρια και 80% περίπου θετικές γνώμες των συνηπηρετούντων εκπαιδευτικών βαθμολογήθηκε στη συνέντευξη με 3,88 (το άριστα ήταν 8) και κατήλθε 91 θέσεις στον πίνακα !!! Αποτέλεσμα ήταν για 0,02 του μορίου να μην τοποθετηθεί ως διευθυντής !!!   Στη θέση του τοποθετήθηκε μέλος των ΣΥΝΕΚ με 50% θετικές γνώμες και 13 μόρια στα κριτήρια. Αν ΜΟΝΟ ένα από τα μέλη του συμβουλίου τον βαθμολογούσε με 8 εκατοστά του μορίου (0,08) περισσότερα θα είχε τοποθετηθεί διευθυντής !!!  

Έτερο Παράδειγμα: 
υποψήφιος που ήταν συνδικαλιστής των ΣΥΝΕΚ από την 175η θέση ανέβηκε 50 θέσεις και έφτασε στην 125η με τη βοήθεια της συνέντευξης, επειδή πήρε άριστα 8. Με 0,02 λιγότερα μόρια στη συνέντευξη δεν θα ήταν εφικτό να γίνει διευθυντής ! Αν αναρωτιόμαστε για τα μόρια στα αντικειμενικά του κριτήρια ήταν μόνο 12,20 δηλαδή τα ελάχιστα για να λάβει κάποιος μέρος στις κρίσεις. Έτσι με άρστα 8 έγινε διευθυντής και δημιούργησε τα βάση για να μπορέσει κάποιος να τοποθετηθεί διευθυντής, τυχαία, ήταν και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά με την παράταξη των ΣΥΝΕΚ. 
Η βάση για να τοποθετηθεί ένας υποψήφιος ως διευθυντής στην επαγγελματική εκπαίδευση (ΕΠΑΛ) ήταν 20,20 ενώ για τη Γενική (Λύκεια Γυμνάσια) ήταν λίγο χαμηλότερη λόγω των νησιών 15,71.

Click για μεγέθυνση


Στο παραπάνω διάγραμμα, στην οριζόντια γραμμή (άξονα) εμφανίζονται οι θέσεις των υποψηφίων κατά σειρά μορίων στα αντικειμενικά κριτήρια. Στον αριστερό κατακόρυφο άξονα εμφανίζεται η πτώση ή η άνοδος σε θέσεις.
Αριστερά είναι ο πρώτος υποψήφιος στον ενιαίο πίνακα με τα περισσότερα μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια και δεξιά ο τελευταίος με τα λιγότερα. Η καμπύλη που μοιάζει με κυματομορφή δείχνει πόσες θέσεις ανέβηκε κάθε υποψήφιος ή πόσες κατέβηκε. 
Συμπέρασμα:  
ΟΛΟΙ οι συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ όλως τυχαίως αρίστευσαν στη συνέντευξη και τοποθετήθηκαν διευθυντές. 
Άλλοι υποψήφιοι μη αρεστοί στο συμβούλιο επιλογής που διέθεταν πολλά μόρια  στα αντικειμενικά κριτήρια και πολλές περισσότερες θετικές γνώμες βαθμολογήθηκαν με ιδιαίτερα χαμηλό βαθμό στη συνέντευξη και έπεσαν δεκάδες θέσεις στο πίνακα! 

Στις παραγράφους 6ζ και 7α του άρθρου 1 του Ν. 4473 ΦΕΚ 78/30-5-2017 αναφέρεται ότι όφειλαν να συνεκτιμήσουν στη συνέντευξη: 
 τον υπηρεσιακό  φάκελο
τα στοιχεία του φακέλου υποψηφιότητάς και
την γνώμη των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών.

Η εισαγγελία Πειραιά παρέπεμψε με βαρύτατες κατηγορίες το συμβούλιο επιλογής στο Α τριμελές μετά από μηνύσεις 5 υποψηφίων διευθυντών. Αναμένεται το δικαστήριο μετά από αλλεπάλληλες αναβολές να γίνει τον Μάη του 2022. Πρωτόδικα 2 από τα μέλη τιμωρήθηκαν με 8 και 6 μήνες φυλάκιση για φράσεις που ανέγραψαν συκοφαντικά στα φύλλα αξιολόγησης ενός από τους μηνυτές. 

Σχετικά Δημοσιεύματα:
https://www.zougla.gr/
και
https://koinoniki.gr/