3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Online spots HA8TKS

Μία εξαιρετική σελίδα που έχει γίνει απαραίτητος σύμβουλος μας στο shack, είναι η https://dxcluster.ha8tks.hu/ Την δημιουργία και τη συντήρηση έχει ο HA8TKS. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πως μας βοηθάει. Μπορούμε να δούμε σε πραγματικό χρόνο, σε οποιαδήποτε μπάντα επιλέξουμε και με οποιαδήποτε διαμόρφωση, ποιος εκπέμπει; (Με click στις φωτό μεγεθύνονται).


 Πατώντας επάνω στο διακριτικό αριστερά, παραπέμπει με νέο παράθυρο σε πληροφορίες για το συγκεκριμένο σταθμό στο QRZ, QRZCQ, Hamcall, Hamqth (όποιο έχουμε επιλέξει εμείς). Μπορεί όμως, να γίνει και το αντίστροφο, να ζητήσουμε να βρούμε κάποιον σταθμό στο παραθυράκι κάτω αριστερά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έχουμε γράψει SV1 και να δούμε αν εκπέμπει που είναι και με τι διαμόρφωση. Έτσι όχι μόνο οι διαγωνισμοί γίνονται εύκολοι αλλά και δοκιμές μπορούμε να κάνουμε και να παίρνουμε αυτόματα report real time.

Κάτω αριστερά στη σελίδα μπορούμε να επιλέξουμε continent για να δούμε ποιοι είναι online και που. Στη δεξιά πλευρά το continent παρουσιάζει τους spotter σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Μας δίδεται επίσης η δυνατότητα να ανεβάσουμε spot για κάποιον σταθμό. Nα σημειώσουμε ότι πάντα επιλέγουμε να ανεβάζουμε spot για σταθμούς που έχουν ενδιαφέρον ώστε να μην απασχολούμε ολόκληρο το δίκτυο του συστήματος με άσχετες πληροφορίες. Βλέπουμε τις ηλιακές κηλίδες επάνω αριστερά (SSN). Εξερευνώντας το Menu στο επάνω μέρος της σελίδας βρίσκουμε χάρτες, gray line κ.α. σε συνδυασμό με google maps (cluster και ζεύξεις σταθμών). Αυτά είναι τα ελάχιστα που μπορούμε να κάνουμε για καθημερινή χρήση. 
Μην ανησυχήσετε αν κάποιες σπάνιες φορές παύσει η λειτουργία της, προφανώς γίνεται για λόγους ενημέρωσης στοιχείων ή αναβάθμισης.

Πολλά 73 de SV1AHH