3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

5th Ocean Club (30 years)

30 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του 5th Ocean Club

Με μεγάλη μας  χαρά παραλάβαμε σήμερα το εορταστικό λάβαρο του 5th Ocean Club για τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του. Ευχαριστούμε πολύ το συμβούλιο του συλλόγου για την ευγενική χορηγία. Ο Blogger είναι το πρώτο μέλος της Ελλάδας, από τον Οκτώβριο του 2019 με κωδικό μέλους #555 και έχει ορισθεί ως ο leader για το παράρτημα της χώρας μας. Η λέσχη ιδρύθηκε στις 4 Απριλίου 1992 με στόχο να ενωθούν οι ραδιοερασιτέχνες που έχουν σχέση με την αεροπορία.
Ο πρώτος που ανέλαβε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Leonid Kamensky UA3DJJ, αυτός είχε την πατρότητα της ιδέας να δημιουργηθεί μία λέσχη ραδιοερασιτεχνών με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε. 

Ο Λεονίντ στράφηκε στο Call book και αναζήτησε ραδιοερασιτέχνες που έχουν θητεύσει σε αεροπορία και αεροπλοΐα. Σήμερα απαριθμούνται περί τα 600 μέλη από όλον τον κόσμο. Το πρώτο επίτευγμα του Club ήταν η διοργάνωση διαγωνισμού με αναμνηστικό δίπλωμα που πρότεινε ο UA3DJJ και είχε θέμα «Σοβιετική Αεροπορία και Κοσμοναυτική», εγκρίθηκε αμέσως από το ΔΣ. Μετά από αυτό ακολούθησαν πολλοί διαγωνισμοί με δωρεάν ψηφιακά διπλώματα που βρίσκονται στη σελίδα https://hamlog.online/club/5ocean, Ωστόσο, η ασθένεια του UA3DJJ και άλλοι λόγοι δεν επέτρεψαν στην ομάδα να αναπτυχθεί ενεργά και εκείνη τη χρονική στιγμή κανείς δεν υποστήριξε την ύπαρξή της. Η εργασία έχει σταματήσει.

Για δεύτερη φορά, ο Gennady Kulkov UA3ADX ανέλαβε την ιδέα της επαναδραστηριοποίησης του συλλόγου (5th Ocean Club) με την υποστήριξη του Victor Borodin UN7R. Το συνέδριο ραδιοερασιτεχνών πιλότων πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. Η ομάδα πρωτοβουλίας εξέφρασε την άποψη ότι κατά το πρώτο στάδιο της δημιουργίας του συλλόγου είναι δυνατόν να εγγραφούν μόνο μερικά τμήματα των αεροπόρων, δηλαδή οι ιπτάμενοι ραδιοερασιτέχνες. Αυτή η ιδέα βρήκε στήριξη και αποτέλεσε τη βάση της Χάρτας του Club και των δραστηριοτήτων του. Το Συμβούλιο της Λέσχης εξελέγη και ο ίδιος ο σύλλογος αποφασίστηκε να ονομαστεί "5ος Ωκεανός" πρώτος Πρόεδρός του ήταν ο πιλότος Gennady Kulkov UA3ADX ".
  
Κατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα ετών, συμμετείχαν στο σωματείο περισσότερα από 250 άτομα - πιλότοι, πλοηγοί και αερομεταφερόμενο προσωπικό. Στη συνέχεια η εξειδικευμένη θέση των ραδιοερασιτεχνών ήταν σχεδόν εξαντλημένη και όσοι συνδέονταν απλώς με την αεροπορία έγιναν δεκτοί στη λέσχη και έτσι ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της ένωσης ραδιοερασιτεχνών-αεροπόρων.

Τον Μάρτιο του 2014, στο συνέδριο εκλέχθηκε ένα νέο συμβούλιο στο Club, το οποίο με τη σειρά του, σύμφωνα με το καταστατικό, εξέλεξε νέο πρόεδρο. τον Sergey Valentinovich Sushko, RV6LMG (τώρα RZ5D). Η νέα ομάδα πήρε τη σκυτάλη για τη διαχείριση του συλλόγου από το προηγούμενο Συμβούλιο, διατηρώντας όλες τις καλές παραδόσεις και δραστηριότητες, άρχισε να εργάζεται για το καλό του συλλόγου.

Τον Οκτώβριο του 2014, στο συνέδριο του συλλόγου υιοθετήθηκε ομόφωνα το επικαιροποιημένο καταστατικό, όπου αποφασίστηκε η επιστροφή του συλλόγου στο αρχικό του ιστορικό όνομα: Όμιλος Ραδιοερασιτεχνών Fifth Ocean.

Η κύρια έννοια του συλλόγου ήταν, είναι και θα είναι ο σύλλογος ραδιοερασιτεχνών αεροπόρων. Τώρα όλοι οι ραδιοερασιτέχνες που συνδέονται με την αεροπορία, αν το επιθυμούν, μπορούν ελεύθερα, να ενταχθούν στην ομάδα μας.

Σήμερα, εκτός από την ένωση ερασιτεχνών ραδιοερασιτεχνών, η λέσχη ασχολείται ενεργά με την προώθηση της ιστορίας και των παραδόσεων της αεροπορίας, βοηθά τους νέους ραδιοερασιτέχνες διατηρεί φιλικές σχέσεις με άλλους ερασιτεχνικούς συλλόγους, διοργανώνει διαγωνισμούς και ημέρες δραστηριοτήτων με την απονομή βραβείων σε νικητές και πιστοποιητικά στους συμμετέχοντες, καθιερώνει και εκδίδει διπλώματα ραδιοερασιτεχνισμού για θέματα αεροναυπηγικής, βραβεύει με αναμνηστικά διπλώματα και δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στα ερτζιανά με τα μέλη της.

Εάν συμμετέχετε στην αεροπορία και θέλετε να γίνετε μέλος του συλλόγου, επικοινωνήστε με τον γραμματέα ή τον Πρόεδρο.

Είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να δούμε στις τάξεις μας νέα μέλη του μεγάλου φιλικού μας προσωπικού!
Η ιστοσελίδα του 5th Ocean Club είναι :