3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Οδηγίες για απόκτηση διπλωμάτων από το 5th Ocean Club.

 Το Club 5th Ocean (5ος Ωκεανός) έχει ως μέλη ραδιοερασιτέχνες από ολόκληρο τον πλανήτη, η έδρα του είναι στη Ρωσία. Απαριθμεί περί τα 600 μέλη τη σημερινή εποχή (2019). Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος είναι να έχει αποδεδειγμένη υπηρεσία σε αεροπορία ή αεροπλοΐα. 
Για την απόκτηση των διπλωμάτων από τους διαγωνισμούς που οργανώνει το Club δεν απαιτείται να είναι κάποιος μέλος του Club (δηλαδή να είναι πιλότος), είναι ανοικτοί για όλους τους ραδιοερασιτέχνες.

Ο σύλλογος ραδιοερασιτεχνών 5ος Ωκεανός έχει διεθνή εμβέλεια με μέλη από πάρα πολλά κράτη. Οργανώνει πολλούς διαγωνισμούς κάθε χρόνο. Η σελίδα αυτών είναι στο Hamlog.ru και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://hamlog.online/club/5ocean  Δείγματα των διπλωμάτων του Blogger μπορεί να δει ο αναγνώστης της ανάρτησης αυτής στην δεξιά πλευρά του ιστολογίου μας.

Ο κάθε ραδιοερασιτέχνης μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση (μέσω της προαναφερόμενης διεύθυνσης) στους διαγωνισμούς του συλλόγου χωρίς να είναι απαραίτητη η εγγραφή στην ιστοσελίδα.
Για απόκτηση ενός διπλώματος θα πρέπει να εκπληρωθούν οι όροι που έχουν τεθεί από τα μέλη του Club.
Μειονέκτημα είναι ότι η ιστοσελίδα δεν παρέχει άλλη γλώσσα εκτός από τα Ρωσικά. Όμως ο Chrome με δεξί κλικ πάνω στη σελίδα δίνει τη δυνατότητα μετάφρασης στα Ελληνικά, όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα.

Με την καταχώρηση των επαφών των μελών του Club στο Hamlog.ru ενημερώνονται αυτόματα οι λογαριασμοί των βραβείων με βαθμούς και ο οποιοσδήποτε ερασιτέχνης συμπληρώνοντας το διακριτικό του μπορεί να δει αν του έχει απονεμηθεί το δίπλωμα ή πόσους βαθμούς υπολείπονται για την απόκτησή αυτού όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία.

Κάτω από τη φωτογραφία κάθε διπλώματος υπάρχουν δύο επιλογές:

  1. η πρώτη ανοίγει σε pdf τους όρους του διαγωνισμού στα Ρωσικά.  Όμως με αντιγραφή και επικόλληση στη μετάφραση της Google γίνεται κατανοητό το κείμενο των όρων του διαγωνισμού.
  2. Η δεύτερη επιλογή δίνει τη δυνατότητα γράφοντας το διακριτικό μας να ελέγξουμε σε τι φάση βρίσκεται η απόκτηση του διπλώματος όπως φαίνεται και στην προηγούμενη εικόνα. 
Στην ανάρτησή μας http://sv1ahh.blogspot.com/2019/10/hamlog-hamlogru.html δίδονται αναλυτικές οδηγίες για εγγραφή στην πλατφόρμα Hamlog.ru για λήψη και αποστολή καρτών επιβεβαίωσης λήψης (QSL). Καθώς επίσης και για διπλώματα από πολλούς άλλους διαγωνισμούς.

Η ιστοσελίδα του 5th Ocean Club είναι στη διεύθυνση: https://www.aviaham.org/