3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Πρόβλημα με τους POP και IMAP του Yahoo mail

Τους πρώτους μήνες του 2021 η Yahoo έκανε σημαντικές αλλαγές στην αλληλογραφία της.

Μία από αυτές είναι η παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας στους κωδικούς πρόσβασης. Όταν εισερχόμαστε με κάποιο πρόγραμμα από τον υπολογιστή μας (mail client) χρησιμοποιώντας τους διακομιστές αλληλογραφίας ξαφνικά δεν μπορεί το πρόγραμμα αλληλογραφίας δεν μπορεί να κατεβάσει ούτε και να στείλει mail. 

Αν λοιπόν σταμάτησε το πρόγραμμα σας να κατεβάζει την αλληλογραφία αλλά και να στέλνει, μην πειράξετε τίποτα και χαλάσουν οι ρυθμίσεις του. Η μοναδική αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι αντί για το δικό σας password στο πρόγραμμα outlook ή σε οποιοδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε θα πρέπει  να γράψετε αυτό που σας δίνει η Yahoo. Πως όμως θα βρούμε αυτό το password?

Πηγαίνετε στο webmail σας (λογαριασμό) μέσω ενός browser. Στο όνομά σας στην επάνω δεξιά γωνία του yahoo πατήστε:

«Πληροφορίες λογαριασμού»

«Ασφάλεια λογαριασμού» και στην τελευταία επιλογή κάτω - κάτω  δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης της αντίστοιχης εφαρμογής με αυτήν που έχετε στον υπολογιστή σας.

Αντιγράψτε τον και επικολλήστε τον στη θέση του δικού σας password όπου αναφέρεται στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για να κατεβάζετε την αλληλογραφία στον υπολογιστή σας.

Η Yahoo είναι επιεικώς απαράδεκτη γιατί δεν ενημέρωσε κανένα για τη συγκεκριμένη αλλαγή.