3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

ALINCO - DJ-100 VHF

Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Morse Electornics που μας διέθεσε ένα ολοκαίνουργιο Alinco DJ-100Ε (1η έκδοση). Ίσως ήταν ο πρώτος αντιπρόσωπος της Alinco στην Ελλάδα. Είχε και έχει πολύ μεγάλη δραστηριότητα στην ελεύθερη ραδιοφωνία και στις επισκευές τηλεπικοινωνιών των πλοίων. Το φορητό που μας διατέθηκε δεν συνοδευόταν από μπαταρία αφού είχε σταματήσει η παραγωγή του πολλές δεκαετίες πίσω. (Click στις φωτό για μεγέθυνση).


Με επίμονες προσπάθειες 3 χρόνων o  blogger και αφού επικοινώνησε με όλα σχεδόν τα καταστήματα πώλησης ραδιοερασιτεχνικού υλικού από ολόκληρο τον πλανήτη κατάφερε και βρήκε στην Τσεχία στο κατάστημα elix.cz ίσως την τελευταία καινούργια διατιθέμενη, η οποία είχε παραμείνει επί πολλά έτη στο ράφι. Αναφερόμαστε στην μεγαλύτερη σε τάση  EBP-8NAZ 12 Volts αντί 38 euros με τα μεταφορικά που ήταν 15 euros.

Θα αναρωτηθείτε γιατί τόσο κόπος άγχος και ταλαιπωρία. Η απάντηση είναι: το να έχεις ένα καινούργιο μηχάνημα να το βλέπεις και να μην του δίνεις ζωή να λειτουργήσει δεν είναι κρίμα? Γράφουμε το ιστορικό αυτό για να δείξουμε την επιμονή και την αγάπη που έχουμε οι ραδιοερασιτέχνες για τον εξοπλισμό μας.


Το φορητό αυτό είναι παλαιάς τεχνολογίας και από τα πρώτα ψηφιακά και ίσως το πρώτο της Alinco. Καμαρώνουμε που τέθηκε σε λειτουργία όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και πήρε τη θέση του ανάμεσα στη συλλογή του blogger. Εξαιρετικό μηχάνημα συλλεκτικό πλέον με πολύ καλές κριτικές να το συνοδεύουν. 

Παραθέτουμε τα χαρακτηριστικά του που από ότι φαίνεται με την μοναδική μπαταρία που καταφέραμε και βρήκαμε βγάζει και τα περισσότερα watt.

Ευχαριστούμε πολύ την Morse electronics και το κατάστημα Elix από την Τσεχία για την χαρά που μας έδωσαν. 


Εγχειρίδιο συνοδευτικό της μπαταρίας: