3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Βραβείο από τη Σερβία (διαγωνισμός από μέλη του 5ου Ωκεανού)

Δεκατρείς ραδιοερασιτέχνες από τη Σερβία οι οποίοι είναι μέλη του διεθνούς "Fifth Ocean" club, με τα διακριτικά κλήσης YT1T, YT3EE, YT5FD, YT5M, YU1CA, YU1FI, YU1JF, YU1RK, YU1WAT, YU2TT, YU5DR, YU5TM, YUA7 διοργάνωσαν και ενεργοποίησαν διαγωνισμό στα βραχέα κύματα. 

Αυτός έγινε προς τιμήν των 4 ηρωικών πιλότων της χώρας τους που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση 19 χωρών πρωτοστατούντων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USA) στην τότε Γιουγκοσλαβία η οποία το 1999 βομβαρδίστηκε σε ζωτικής σημασίας βιομηχανικές υποδομές, πόλεις, χωριά, γέφυρες, αεροδρόμια κ.α. Οι βάρβαροι βομβαρδισμοί διήρκεσαν 78 ημέρες. Οι τέσσερις πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας της Γιουγκοσλαβίας που παρουσιάζονται στο εικονιζόμενο βραβείο, υπερασπίστηκαν τη χώρα τους και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι. Δεν είχαν υποστήριξη από εδάφους, ούτε και επικοινωνίες μέσω ασυρμάτων. Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε ηλεκτρονικά στον Blogger αφού εκπλήρωσε τους όρους του διαγωνισμού. Στο 5th Ocean club είναι μέλος και ο blogger. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες από τη Σερβία.