3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Πλατφόρμα ραδιοερασιτέχνη στο GOV

Ψηφιακή διακυβέρνηση και στην υπηρεσία του Ραδιοερασιτέχνη.

Έφτασε ο καιρός για την  ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ραδιοερασιτέχνες από τον Φεβρουάριο του 2023… Ενεργοποιήθηκε με υπολειτουργίες η πλατφόρμα μας... Κάποιοι που είχαμε καταχωρήσει τα στοιχεία μας δεν φαίνονται αναρτημένα σήμερα και πρέπει να σταλεί σχετικό μήνυμα μέσω της επικοινωνίας στην περιφερειακή διεύθυνση που ανήκουμε. (Click στις φωτό για μεγέθυνση).


Εισερχόμενοι στην πλατφόρμα βρισκόμαστε μπροστά στην εικόνα:

 • Αιτήσεις Ραδιοερασιτεχνών
 • Έλεγχος Στοιχείων Ραδιοερασιτέχνη Επικαιροποίηση Στοιχείων Επικοινωνίας.
 • Αιτήσεις Αναμεταδοτών, Επαναληπτών, Ραδιοφάρων
 • Αιτήσεις νομικών προσώπων
 • Συλλόγων, Ραδιοηλεκτρικών Εργαστηρίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ΓΓΠΠ, ΓΓΤΤ, ΕΕΤΤ.
 • Δήλωση κεραιοοσυστήματος ραδιοερασιτεχνών κ.λπ….Για την είσοδο στα στοιχεία μας και την επικαιροποίηση χρειάζεται σύνδεση με κωδικούς taxisnet.

Οι δυνατότητες που μας δίνονται μέσω του menu «Αιτήσεις» είναι:

 • Υποβολή Αίτησης Συμμετοχής στις Εξετάσεις Απόκτησης Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη
 • Υποβολή Αίτησης Έκδοσης Άδειας Ραδιοερασιτέχνη
 • Υποβολή Αίτησης Τροποποίησης Άδειας Ραδιοερασιτέχνη
 • Υποβολή Αίτησης Ανανέωσης Άδειας Ραδιοερασιτέχνη
 • Συμπληρώστε την αίτηση σε απλά βήματα.
 • Υποβολή Αίτησης Ειδικού Διακριτικού Κλήσης (ΕΔΚ).
 • Υποβολή Αίτησης Έκδοσης Άδειας Ραδιοερασιτέχνη (Αντιστοιχία με Άδεια που έχει εκδοθεί στο Εξωτερικό)

Ένα πρόβλημα που υπάρχει τις ημέρες αυτές (που έγραψε ο Blogger το παρόν άρθρο) και βεβαίως θα πρέπει να διορθωθεί είναι ότι όταν συνδεθεί κάποιος με κωδικούς taxisnet δεν υπάρχει επιλογή αποσύνδεσης και παραμένει συνδεδεμένος ο browser !!! Το αποτέλεσμα είναι επιστρέφοντας στην αρχική οθόνη να εισέρχεται και όποιος άλλος θέλει με ευκολία στα στοιχεία μας χωρίς πλέον κωδικούς taxisnet.

Άλλο σημαντικό σημείο που εντοπίσαμε είναι το αχνό Menu με τη δήλωση του κεραιοσυστήματος που συμπεριλήφθηκε στη νομοθεσία Ν. 4635/2019 άρθρο29, παράγραφος γ:

Άρθρο 29 

Ειδικές κατηγορίες κατασκευών κεραιών 

1. Από την υποχρέωση της διαδικασίας αδειοδότησης του άρθρου 21 του παρόντος νόμου εξαιρούνται:

γ) οι κατασκευές κεραιών αδειούχων ραδιοερασιτεχνών, με την προϋπόθεση ότι: αα) δεν επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια της αεροπλοΐας, ββ) χρησιμοποιούν συχνότητες οι οποίες έχουν κατανεμηθεί βάσει του Εθνικού Κανονισμού Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ) στην υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη, και γγ) έχει υποβληθεί δήλωση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κεραιοσυστήματος, με ενημέρωση του ΣΗΛΥΑ. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ύστερα από εισήγηση της ΕΕΑΕ και της ΕΕΤΤ, καθορίζεται η διαδικασία υποβολής, η μορφή και το περιεχόμενο της ανωτέρω δήλωσης, καθώς και κάθε άλλο σχετικό ειδικότερο, τεχνικό ή/και λεπτομερειακό θέμα.

Προς τα παρόν δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί η δήλωση στο ΣΗΛΥΑ, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τον παλαιό νόμο 2801/2000. Όμως το αχνό κουμπί κάτω αριστερά κάποια στιγμή θα ενεργοποιηθεί και για εμάς τους ραδιοερασιτέχνες…

H διεύθυνση της πλατφόρμας του ραδιοερασιτέχνη είναι :

https://radioerasitexnes.gov.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ http://sv1ahh.blogspot.com/2023/03/blog-post_19.html#more

Δίδεται μια άλλη εναλλακτική λύση για επαλήθευση των στοιχείων μας.

***********************************************************************************

P.S. Τα αλλεπάλληλα κτυπήματα που δεχόμαστε κατά καιρούς είναι ατελείωτα. Δεν θα ξεχάσουμε το παρ' ολίγον κτύπημα επί υπουργίας κ. Παππά του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κάτω από τη ζώνη :

https://sv1ahh.blogspot.com/2018/10/blog-post_24.html

Θα ήταν η ταφόπλακα για πολλούς από εμάς η έγγραφη συναίνεση ΌΛΩΝ ανεξαιρέτως των ενοίκων… θα έπρεπε να ψάξουμε και στον άλλο κόσμο να βρούμε τους ιδιοκτήτες που θα είχαν αποβιώσει και υπάρχουν εκκρεμότητες με τις ιδιοκτησίες τους... Η πίεση όμως απέτρεψε το κτύπημα αυτό… έτσι, γιατί έχουμε μνήμη χρυσόψαρου...

Δεν κάνω πολιτική... αυτό μακριά από εμένα... ιστορικά δεδομένα αναφέρω και σε όποιους αρέσουν... Υπήρξαν αντιδράσεις από συγκεκριμένους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες για την τελευταία αυτή παράγραφο του άρθρου μου. Θέλω να φρεσκάρω και αυτών την μνήμη: αν ανατρέξουν και μελετήσουν τη δεύτερη σελίδα της ανακοίνωσης της ΕΕΡ, θα πάψουν να συγχέουν τον κανονισμό της πολυκατοικίας που οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία, με την έγγραφη συναίνεση ΟΛΩΝ των ενοίκων ανεξαιρέτως που ήθελε ο νόμος Παππά: 

https://view.publitas.com/stem-in-education/diaboylefsh_eer/page/1

Ο blogger τότε είχε αποστείλει επιστολή στον τότε υπουργό κ. Παππά:

http://sv1ahh.blogspot.com/2018/11/blog-post_28.html

Ενδιαφέρον έχει και το άρθρο του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου: 

https://www.zougla.gr/greece/article/i-radioerasitexnes-prostatevonte-den-diokonte

Επίσης έχει ενδιαφέρον και η επιστολή της κ. Μισέλ Ασημακοπούλου:

http://sv1ahh.blogspot.com/2018/11/sos-insidegr.html 

Πολλά 73 de SV1AHH