3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Επιστολή "φωτιά" του SV1ACI (κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) για τους ραδιοερασιτέχνες, στον κ. Παππά.

Από τη Zougla https://www.zougla.gr/  διαβάζουμε:

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παπά.

Έχετε αρκετούς γραμματείς, μεταξύ αυτών και Φαρισαίους, στο υπουργείο σας. Πέρα από τον γνωστό σε εμάς Φλωρεντή για την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων, σύμβουλο του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Ρωμαίου -θα ασχοληθούμε προσεχώς με το θέμα-, θύελλα διαμαρτυριών έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του επονομαζόμενου και «τσάρου του διαστήματος» Βασίλη Μαγκλάρα.

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο κύριος αυτός αποφάσισε να ασχοληθεί με τους Ραδιοερασιτέχνες. Ότι προωθεί ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά τους καταργεί από τα αστικά κέντρα, αφού βάζει όρους εξοντωτικούς για τη λειτουργία των σταθμών τους.

Συμβουλέψτε τον «τσάρο» σας όσο είναι καιρός, επειδή, λόγω άγνοιας υποθέτω, κινδυνεύει να δημιουργήσει τεράστιο φιάσκο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους σας παραθέτω.

Οι Ραδιοερασιτέχνες δεν είναι οι παράνομοι σταθμοί που εκπέμπουν μουσική στα ερτζιανά, εάν αυτό νομίζει ο γραμματέας σας, αλλά amateurs με άδεια του Υπουργείου Μεταφορών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από διεθνείς ενώσεις IARU REGION 1 και ITU, υπεύθυνη για τη διεθνή διαχείριση και τον καθορισμό όλων των συχνοτήτων στον κόσμο.

Οι Ραδιοερασιτέχνες είναι χομπίστες, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν μόνο την «τρέλα» τους αλλά και την κοινωνία εθελοντικά, σε έκτακτες περιπτώσεις μάλιστα επιτάσσονται.

Είναι η φόρμουλα 1 των επικοινωνιών με λίγα λόγια. Πληροφορηθείτε ποια και πόση ήταν η συνεισφορά τους στους σεισμούς της Καλαμάτας, της Πάρνηθας, σε πλημμύρες, φυσικές καταστροφές και πολλές άλλες καταστάσεις, όταν τα τηλεφωνικά δίκτυα δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν.

Οι Ραδιοερασιτέχνες είναι σεβαστοί σε όλον τον πλανήτη, με διευκολύνσεις που δεν συλλαμβάνει ο νους του συνεργάτη σας. Προάγουν την επιστήμη και αποτελούν πόλο έλξης για τους νέους.

Ούτε σε χούντες της Αφρικανικής Ηπείρου διανοήθηκε κυβέρνηση να παρεμποδίσει τη λειτουργία τους, μέσα από ακατανόητα νομοσχέδια, άσχετων με το αντικείμενο υπαλλήλων.

Στα πολιτισμένα κράτη τυγχάνουν ευεργετημάτων και διευκολύνσεων, απόρροια ευγνωμοσύνης της Πολιτείας, για τις υπηρεσίες τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την εθελοντική συνεισφορά τους σε διασώσεις πληρωμάτων από ναυάγια, βοήθεια σε σεισμοπαθείς, σε πυρόπληκτους και αναρίθμητες άλλες περιπτώσεις προς το κοινωνικό σύνολο.

Σε ένα από τα εδάφη του απίστευτου αυτού νομοσχεδίου αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι Ραδιοερασιτέχνες θα υποχρεούνται να διαθέτουν τεχνική μελέτη από αρμόδια υπηρεσία για την κεραία τους. Για γέλια και για κλάματα, αφού αρχή κάθε Ραδιοερασιτέχνη είναι η κατασκευή και δοκιμή κεραιών σε καθημερινή βάση!

Οι Ραδιοερασιτέχνες είναι χιλιάδες στην Ελλάδα και εκατομμύρια στον κόσμο, και αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό. Σεβασμό τον οποίο δεν διαθέτουν προφανώς οι άσχετοι με το αντικείμενο σύμβουλοί σας, οι οποίοι βάλλουν ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο και κατά του εθελοντισμού.

Πιστεύοντας ότι έχετε κατανοήσει το φιάσκο που πάει να δημιουργηθεί, σας ζητώ να ασχοληθείτε άμεσα ο ίδιος προσωπικά. Είναι άδικο να στρέψετε αναίτια εκτός από τη διεθνή ραδιοερασιτεχνική κοινότητα τόσους Έλληνες εναντίον σας.

Ένας από αυτούς ο SV1ACI, κατά κόσμον Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Πηγή : https://www.zougla.gr/

Στην ανάρτηση https://sv1ahh.blogspot.com υπάρχει οργισμένη επιστολή του blogger προς τον Υπουργό κ. Νίκο Παππά καθώς επίσης και πολλές άλλες πληροφορίες για τη συγκέντρωση υπογραφών και άλλων δημοσιευμάτων σχετικών.