3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Συνομιλία με Congo και τον 9Q6BB.

Η πολύ ωραία και πολυπόθητη κάρτα 
επιβεβαίωσης του 9Q6BB από το Congo
Με αυτήν  επιβεβαιώθηκε η συνομιλία μας στα βραχέα.
Σήμερα είχαμε τη χαρά να καταχωρήσουμε στο ημερολόγιο του σταθμού μας (LogBook) μία εξαιρετική επαφή. Αφορά την συνομιλία μας με τον 9Q6BB operator: Fernando R. Arroyo. Η επαφή έγινε το Σαββάτο 17/8/2019 και ώρα 15:00 UTC (ώρα Ελλάδας 18:00) στα βραχέα και συγκεκριμένα στη συχνότητα των 18.078 MHz με διαμόρφωση μορσικού χειριστηρίου (CW). Η απόσταση μεταξύ μας περί τα 5.000 Km με υπολογισμό από το Google maps και φαίνεται ότι είμαστε στον ίδιο μεσημβρινό.
Πριν τον καλέσουμε ψάξαμε το διακριτικό του στο διαδίκτυο προκειμένου να βρούμε σχετικές πληροφορίες. Πραγματικά αυτά που διαβάσαμε ήταν εντυπωσιακά.

5.000 Km απέχει η Kinshasa από την Αθήνα.
Ο Fernado έχει γεννηθεί στη Madrid το 1964. Εργάστηκε σε πολλές χώρες της Αφρικής ως Αρχιτέκτονας μελετώντας κατασκευές νοσοκομείων και σχολείων η δε τελευταία εργασία του είναι στα Ηνωμένα Έθνη. Εντυπωσιαστήκαμε όμως πιο πολύ από τα πολλά διακριτικά που διαθέτει από τις διάφορες χώρες της Αφρικής, όπως για παράδειγμα:
9Q5BB from Zaire (Dem. Republic of Congo),
D2BB from Angola,
TU5JL from Ivory Coast,
ST2BF from Sudan, 
Z21BB from Zimbabwe and
TZ6BB from Mali. Presently,
9Q6BB Democratic Republic of Congo.

Η ιστορία του για το Hobby είναι καταγραμμένη στην παρακάτω σελίδα και είναι πολύ ενδιαφέρουσα:
Όλοι οι ραδιοερασιτέχνες έχουμε σχεδόν παράλληλες ιστορίες. Την αγάπη για επικοινωνία σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Το πάθος για την ασύρματη υψηλή τεχνολογία. 

Η συνομιλία μαζί του ήταν απολαυστική και μεγάλης διάρκειας, παρατηρήσαμε όμως ότι πριν από εμάς αλλά και μετά από εμάς τα QSO διαρκούσαν πολύ. Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός για σπάνια call sign. Δείχνει την αγάπη του για το Hobby. Όλοι περίμεναν υπομονετικά για το πολυπόθητο QSΟ. 
Ευχόμαστε να βρεθούμε σύντομα στον αέρα.
Fernado 73 de SV1AHH.