3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Είδη Balun

Πριν διαβάσετε αυτήν την ανάρτηση, αν επιθυμείτε να αποσαφηνιστεί τι είναι Balun και τι Unun επισκεφθείτε το άρθρο μας στη διεύθυνση:

http://sv1ahh.blogspot.com/2022/07/balun-unun.html 

Τα είδη των Balun-Unun που συναντάμε στις κεραίες των ραδιοερασιτεχνών είναι δύο:  ρεύματος και τάσης. Στη συνέχεια αναφέρονται συνοπτικές πληροφορίες για το κάθε ένα από αυτά. 


Balun 1:1   
Κατασκευή Blogger με RG 58   
Balun ρεύματος: το είδος αυτού του Balun ωθεί ίσο ρεύμα στις δύο πλευρές ενός ισορροπημένου φορτίου. Το Balun ρεύματος 1:1 είναι ουσιαστικά μια απλή γραμμή μετάδοσης, όπως μια διπλή περιέλιξη ή ένα ομοαξονικό καλώδιο τυλιγμένο σε έναν πυρήνα φερρίτη. Στις τρεις φωτογραφίες φαίνονται δύο Balun έντασης 1:1 που είναι απλές κατασκευές με coaxial τυλιγμένο σε φερρίτη ή διπλό πηνιόσυρμα. Αυτά αναφέρονται και ως RF Isolator. Είναι από τις πειραματικές κατασκευές του Blogger. 

Balun 1:1
Κατασκευή Blogger Balun 1:1

Μετατροπέας 50 σε 75
Balun τάσης:
Το Balun τάσης ασκεί ίση τάση στις δύο πλευρές ενός ισορροπημένου φορτίου. Τα Balun τάσης είναι λίγο πιο περίπλοκα από τα Balun ρεύματος και αποδεικνύονται πολύ αναποτελεσματικά στην αποτροπή μεταφοράς ρεύματος στη θωράκιση του ομοαξονικού καλωδίου (coaxial) από ότι στις καθόδους ανοιχτής γραμμής (τύπου σκάλας). Συνεπώς, τα Balun Τάσης δεν χρησιμοποιούνται στις περισσότερες εφαρμογές κεραιών. 
Μπορείτε να επισκεφθείτε την ανάρτηση μας στη διεύθυνση: http://sv1ahh.blogspot.com/2012/05/50-75-ohms.html για να παρατηρήσετε ένα Balun τάσης 1:1 πως είναι η περιέλιξή του. Αυτό είναι από μια πειραματική κατασκευή του Blogger που μετατρέπει την σύνθετη αντίσταση της καθόδου από 50 Ohms σε 75  Ohms που είναι η αντίσταση ενός διπόλου σε ευθεία γραμμή. 
 
Όλες οι αναρτήσεις στο παρόν ιστολόγιο εκφράζουν τις απόψεις του blogger.