3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Οικονομική και ποιοτική λύση για στήριξη διπόλων.

Η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε «κοντάρι» για υαλοκαθαριστήρες ή βάψιμο αποδείχτηκε οικονομικότερη ενός κανονικού ιστού αλουμινίου κατά το 1/3 της τιμής περίπου. Το υλικό κατασκευής προτιμήθηκε να είναι αλουμίνιο για πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με αυτό που είναι κατασκευασμένο από σίδηρο και είναι σημαντικά φθηνότερο. Αγοράσαμε λοιπόν ένα τετράμετρο «κοντάρι» αλουμινίου με τρία στοιχεία για να ανυψώσουμε το άκρο μίας endfed. Το κόστος του είναι 10 ευρώ ενώ του 5μετρου 13 ευρώ. Όμως θα πρέπει να γίνει έρευνα αγοράς αφού σε μερικά καταστήματα τα συναντήσαμε πάνω από 15 ευρώ και 18 ευρώ αντίστοιχα. 


Είναι ανθεκτικότατα στις καιρικές συνθήκες και αν χρησιμοποιηθούν περαστές γαλβανιζέ βίδες ανάλογης διαμέτρου με το πάχος του κονταριού σταθεροποιούνται τα στοιχεία πολύ καλά χωρίς να χάνουμε τον ύπνο μας αν κάποια στιγμή τα πλαστικά που συνδέουν τα στοιχεία του ιστού πολυμεριστούν και μας προδώσουν. Ο ιστός αυτός είναι εξαιρετικότατος για ελαφριές στηρίξεις όπως δίπολα, endfed, κ.λπ. 

Αγοράσαμε επίσης 2 βίδες γαλβανιζέ και ένα εξάρτημα χαλκά με κινητό κρίκο σε βίδα με παξιμάδι (όλο γαλβανιζέ) και μερικές ροδέλες, όσες απαιτούνται για την καλλίτερη συναρμολόγηση αυτών. Αυτά τα εξαρτήματα είναι ελάχιστου κόστους και τα βρίσκουμε σε καταστήματα σιδηρικών. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τις παρεμβάσεις που έγιναν στον ιστό. 

Ωφέλιμη πληροφορία κατασκευής: Θα πρέπει να προσέξουμε που θα τρυπήσουμε τα στοιχεία ώστε να διαπεράσουμε με το τρυπάνι δύο μαζί ταυτόχρονα και μάλιστα σχεδόν στο μέγιστο άνοιγμα τους. Το τρύπημα γίνεται με το κοντάρι να μην έχει ανοίξει σε πλήρη έκταση ώστε να τρυπηθούν στοιχεία. 


Θα μπορούσαμε για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των πλαστικών μερών του ιστού να τυλιχτούν με την αυτοβουλκανιζόμενη ταινία της 3Μ που αναφέρουμε στην ανάρτηση μας: http://sv1ahh.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html

Επειδή μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις παρουσιάζουμε την κατασκευή στις ένθετες φωτογραφίες που μπορούν να μεγεθυνθούν αν πατήσουμε πάνω τους με το ποντίκι.