3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

e-QSL με τα περισσότερα πλεονεκτήματα…

Η ιστοσελίδα www.eqsl.cc παρέχει όσα δεν παρέχουν άλλες ιστοσελίδες στον ραδιοερασιτέχνη. Η ηλεκτρονική αποστολή και λήψη καρτών επιβεβαίωσης λήψης (QSL) είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες ιστοσελίδες του χώρου. Η εγγραφή σε αυτήν απαιτεί αποδεικτικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα ή άδεια του ραδιοερασιτέχνη. Άλλη παροχή είναι η χορήγηση βραβείων από μια τεράστια συλλογή.
Για κάθε βραβείο υπάρχουν αναρτημένες πληροφορίες και κανονισμοί. Ο χρήστης έχει δωρεάν πρόσβαση στην αποστολή και λήψη καρτών αλλά όχι όμως στα βραβεία.

Για την συμμετοχή στο χώρο των awards απαιτείται μία πολύ μικρή συμμετοχή που ανέρχεται στα 12 ευρώ να έτος. Έτσι κάποιος γίνεται Bronze member. Υπάρχουν όμως τα Silver και Gold μέλη με σχετικά αναλογικά διαφοροποίηση στη συνδρομή προς τα επάνω. Με την ελάχιστη αυτή συνδρομή καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας της πλατφόρμας. H πρόσβαση όμως στα στοιχεία των μελών είναι ελεύθερη σε όσους έχουν κάνει εγγραφή.

Στους συνδρομητές παρέχεται η δυνατότητα να ανεβάσουν την δική τους προσωπική QSL κάρτα η οποία θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στις επαφές που κάνουν και αναρτούν. Η πρόσβαση στο αρχείο των επαφών είναι εύκολη και δωρεάν.

Η ανάρτηση των επαφών μας είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει με δύο τρόπους 1) με απευθείας εγγραφή στην πλατφόρμα χειροκίνητα ή με την αποστολή αρχείου σε μορφή adif. Μπορούμε να έχουμε με τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης περισσότερους λογαριασμούς στο προφίλ όπως για παράδειγμα SV1AHH/SV2 ή SV1AHH/Μ. 

Πολλές φορές έχει γίνει  πρόταση από τους διαχειριστές της σελίδας σε άλλες παρόμοιες σελίδες του χώρου μας για συνεργασία στις βάσεις δεδομένων τους αλλά δεν το έχουν δεχθεί. Η γνώμη μας είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική πλατφόρμα που θεωρούμε ότι θα πρέπει όλοι οι ραδιοερασιτέχνες να την ακολουθούν για να μπορούμε να αλλάζουμε ηλεκτρονικά κάρτες μεταξύ μας και να έχουμε πρόσβαση σε διάφορους διαγωνισμούς όχι μόνο της σελίδας αυτής αλλά και μεμονωμένων διαγωνισμών των διαφόρων ενώσεων από μέλη κράτη της διεθνούς ένωσης ραδιοερασιτεχνών (IARU).