3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Αποτελέσματα του διαγωνισμού προς τιμήν των 70 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας.

Πειραιάς 4/10/2020 - Πολύδωρος Σταυρόπουλος (SV1AHH),  
Γεώργιος Πετράκης (SV1GGF)

Ο διαγωνισμός με το ειδικό διακριτικό κλήσης SX1AFM έγινε προς τιμήν των προσπαθειών των στελεχών της πολεμικής αεροπορίας για τα 70 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυση του Μουσείου Ιστορίας αυτής.

Πιστεύουμε ότι πέτυχε τον σκοπό του αφού  ενημερώθηκαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες και επιπροσθέτως πολλές χιλιάδες από άλλες χώρες.

Ενεργοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και διήρκησε έως την 30η του ιδίου μήνα με εκπομπές σε όλες τις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες των βραχέων κυμάτων και με όλους τους τύπους διαμορφώσεως. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας. Θα είχαν επιτευχθεί ακόμη καλλίτερα, αλλά η διάδοση ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων γιατί οι ηλιακές κηλίδες καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ήταν μηδενικές.  

    Οι ραδιοεπαφές που επιτεύχθηκαν ήταν 9.843 με ραδιοερασιτέχνες από 84 χώρες. Όλοι έλαβαν την ηλεκτρονική κάρτα επιβεβαίωσης (QSL) μέσω της σελίδας e-QSL. Το βραβείο έλαβαν 2.253 ραδιοερασιτέχνες που κατάφεραν και συνομίλησαν μαζί μας 3 φορές όπως όριζε ο κανονισμός που είχε τεθεί. Δεκάδες χιλιάδες ραδιοερασιτέχνες ενημερώθηκαν από τις αναρτήσεις μας και τα spot που ανέβαζαν ραδιοερασιτέχνες τις ώρες των εκπομπών μας. Ο πίνακας είναι ηλεκτρονικό αποτύπωμα από την επίσημη ιστοσελίδα https://www.eqsl.cc/ που σήμερα απαριθμεί 315.200 μέλη (ραδιοερασιτέχνες) από ολόκληρο τον κόσμο. Μέσω της σελίδας αυτής έγινε η αποστολή των ηλεκτρονικών καρτών επιβεβαίωσης λήψης σε όλους όσους κατάφεραν να έρθουν σε ραδιοεπαφή μαζί μας (9.843). Σε αυτόν φαίνονται αναλυτικά οι μπάντες που χρησιμοποιήθηκαν και όλες οι χώρες που συνομίλησαν μαζί μας καθώς επίσης και τα στατιστικά των διαμορφώσεων.

Αναλυτικότερα συνομιλήσαμε:

Με φωνή – μικρόφωνο (διαμόρφωση SSB)  3.905 ραδιοερασιτέχνες

Με μορσικό χειριστήριο 1.050 ραδιοερασιτέχνες 

Με ψηφιακές διαμορφώσεις 4.888 ραδιοερασιτέχνες

Στην προσπάθεια αυτή, είχαμε αρωγούς δύο ραδιοερασιτέχνες με πολυετή εμπειρία που μας παρείχαν τεχνική υποστήριξη, τους κ.κ. Ζαχαρία Βελίσσαρη (SV3GLL) και Σταύρο Παναγιωτόπουλο (SV1JFL).     

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την έγκριση της διενέργειας αυτού του διαγωνισμού τον αξιότιμο Αρχηγό του Γ.Ε.Α και τον αξιότιμο διοικητή του Μουσείου Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας για τη σημαντική βοήθεια που μας πρόσφερε στο σχεδιασμό του βραβείου και της κάρτας επιβεβαίωσης επαφών. Τέλος ευχαριστούμε πολύ όλους στους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες που μας συμπαραστάθηκαν και μας βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο.

Με εκτίμηση 

Πολύδωρος Σταυρόπουλος SV1AHH, Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός, MSc STEM in Education, Παιδαγωγικό τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ

Γεώργιος Πετράκης SV1GGF, Ηλεκτρονικός – Μηχανικός Ήχου.