3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

SX1AFM - Διεθνής Διαγωνισμός για τα 70 Χρόνια του Μουσείου Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας

Το Βραβείο. 
Το Ελληνικό τμήμα του «Fifth Ocean Ham Aviator’s Club» θα ενεργοποιήσει διεθνή διαγωνισμό από την 1η έως την 30η  Σεπτεμβρίου 2020.
Οι 30 αυτές ημέρες είναι αφιερωμένες στην αξιόλογη προσπάθεια των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας για τη δημιουργία και λειτουργία του Μουσείου αυτής.

Η άδεια χρήσης του ειδικού διακριτικού κλήσης SX1AFM* έχει χορηγηθεί από το τεχνικό τμήμα της διεύθυνσης μεταφορών και επικοινωνιών της περιφερειακής ενότητας Πειραιά (αρ. πρωτ. 251626/10-4-2020) μετά από έγκριση της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών. Ενεργοποιητές είναι ο SV1AHH (Πολύδωρος Σταυρόπουλος) και ο SV1GGF (Γεώργιος Πετράκης).     [SX1AFM from Air Force Museum]*

 THE QSL CARD OF THE EVENT
Επίσης έχει χορηγηθεί ειδική άδεια από τον αξιότιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Γ.Ε.Α.). για τη διενέργεια του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο βραβείο και στον κανονισμό έχουν ευγενώς παραχωρηθεί από τον αξιότιμο διοικητή του μουσείου. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκε από τους Π. Σταυρόπουλο και Γ. Πετράκη το εικονιζόμενο βραβείο.

Το Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας δημιουργήθηκε το 1950. Σήμερα τιμούμε τα 70 έτη λειτουργίας του. Πρέπει να αναφερθεί ότι έχει ως αποστολή του: την καταγραφή, την τεκμηρίωση, την προβολή της Ιστορίας και την παράδοση της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, καθώς επίσης τη διάδοση της Αεροπορικής Ιδέας. Η ιστοσελίδα του μουσείου βρίσκεται στη διεύθυνση:

Το «Fifth Ocean Ham Aviator’s Club» έχει ως μέλη του ραδιοερασιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με την αεροπορία (πιλότοι, αλεξιπτωτιστές). Η Ελλάδα έχει ως εκπροσώπους στο Club δύο μέλη:
Τεχνική υποστήριξη : 
SV1JFL Σταύρος Παναγιωτόπουλος 

Οι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να έρθουν σε επαφή με το ειδικό διακριτικό κλήσης SX1AFM στις ραδιοερασιτεχνικές ζώνες από 3,5 - 50 MHz, με όλες τις διαμορφώσεις.

Συνθήκες επιτυχούς ολοκλήρωσης του διαγωνισμού:

Για την απονομή του αναμνηστικού  βραβείου απαιτούνται 30 βαθμοί.
- Επαφές με το ειδικό διακριτικό κλήσης SX1AFM : 10 βαθμοί.
- Επαφές με μέλη του Fifth Ocean Club: 5 βαθμοί.

Επαναλαμβανόμενες επαφές επιτρέπονται μόνο σε διαφορετικές ζώνες (Bands) ή με διαφορετικές διαμορφώσεις στην ίδια ή σε άλλες ζώνες (Band).
Το βραβείο απονέμεται δωρεάν, ηλεκτρονικά και αυτόματα σε μορφή pdf ή jpg από την πλατφόρμα https://hamlog.online/club/5ocean

Οι επαφές θα καταχωρούνται στο τέλος κάθε ημέρας στις σελίδες:
Hamlog.online, e-QSL, LotW, QRZCQ.com, QRZ.com, Hamlog.eu,  CLUBLOG.org,  DXmaps.com    (QSLs  NOT  VIA  BUREAU)

Θα χορηγηθούν 
δωρεάν βραβεία σε όσους ακροατές βραχέων κυμάτων (SWL’s) αποστείλουν με e-mail τα ημερολόγιά τους στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις αλληλογραφίας.
e-mails: sv1ahh@yahoo.gr  and sv1ggf@gmail.com 

Best 73s de
SV1AHH and SV1GGF