3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Απαράδεκτο Γεγονός για το BK-100 της Hi Mound !!!

 Πρόβλημα με τα Καλύμματα Αντικατάστασης για το Κλειδί BK-100 της Hi- Mound !!!

Το BK-100 κατασκευαζόταν συνεχώς από το 1952 έως και το 2001, παρήχθη σε χιλιάδες τεμάχια που διατέθηκαν στο εμπόριο και μάλιστα με πολλά διαφορετικά ονόματα όπως Monarch, Skillman, Lafayette, Montgomery Ward και Radio Shack.  


Οι παλαιότερες βάσεις κατασκευάστηκαν από βακελίτη και αργότερα από πλαστικό με χύτευση. Κατά την επανατύπωση των πλαστικών διαφανών καλυμμάτων αντικατάστασης για το κλειδί BK-100 της Hi-Mound έγινε ένα απαράδεκτο κατασκευαστικό λάθος. Τυπώθηκαν κατά 2mm μικρότερα περιμετρικά με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να τοποθετηθούν πάνω στην πατούρα της μαύρης βάσης του κλειδιού όπως φαίνεται στη φωτογραφία μας. Πάραυτα η Hi Mound τα διαθέτει από το 2015 στο εμπόριο!!    



Παραγγείλαμε στη Hi-Mound ένα διαφανές κάλυμμα αντικατάστασης προ καιρού για το χειριστήριο BK 100. Το παραλάβαμε και με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι δεν ταιριάζει το κάλυμμα πάνω στη βάση του κλειδιού !!! σε ερώτησή μας, αν υπάρχει λίγο μεγαλύτερο κάλυμμα μας προέτρεψε να προβούμε στις παρακάτω πατέντες που περιγράφουμε!!! 

Γεγονός απίστευτα απαράδεκτο για μία τόσο μεγάλη εταιρεία και τόσο γνωστή στο χώρο μας.
Σαν δικαιολογία αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν τα αρχικά καλούπια για το BK-100 για τη χύτευση του καλύμματος αντικατάστασης με τις επίσημες διαστάσεις αυτού. Αυτή είναι απίστευτη δικαιολογία... Φαίνεται ότι υπήρξε σοβαρή αστοχία στην κατασκευή των πλαστικών καλυμμάτων. Παρήχθησαν 2 mm μικρότερα στις εσωτερικές διαστάσεις, προφανώς και στις εξωτερικές . 

Όφειλε η εταιρεία να προβεί σε απόσυρση αυτών των ελαττωματικών καλυμμάτων και να τυπώσει με νέο καλούπι λίγο μεγαλύτερα. 

Κατά τη γνώμη μας δεν τηρήθηκαν οι πρωτότυπες διαστάσεις για το καλούπι που δημιουργεί τα πλαστικά καλύμματα κατά τη χύτευση, έτσι παρουσιάστηκε κατασκευαστική αστοχία στα διαφανή πλαστικά καλύμματα αντικατάστασης. Χυτεύτηκαν κατά 2mm μικρότερα !!! Έτσι αγοράζοντας κάλυμμα αντικατάστασης το οποίο μάλιστα στοιχίζει γύρω στα 19 USD μπλέκουμε σε περιπέτειες για να προβούμε σε τεχνικές (πατέντες) αμφιβόλου αποτελέσματος που ίσως καταστρέψουν και το κάλυμμα αντικατάστασης που έχουμε αγοράσει. 

Στη σελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας αναφέρεται η πατέντα αυτή και μας προϊδεάζει για τα αποτελέσματα !!! 

 http://www.morsex.com/himound 

βλέπουμε στην επόμενη φωτογραφία τι προτείνει η Hi Mound:  



Αναφέρει ότι μια καλή τεχνική για να προσαρμοστεί το κάλυμμα πάνω στο κλειδί είναι να τρίψουμε εσωτερικά το χείλος του πλαστικού με ένα λεπτό γυαλόχαρτο με ιδιαίτερη προσοχή για να αυξηθεί λίγο η εσωτερική του διάσταση ώστε να προσαρμοστεί καλά πάνω στο κλειδί. Αυτό απαιτεί προσοχή για να μη θολώσει εσωτερικά το πλαστικό από το τρίψιμο με τα γυαλόχαρτο. Ο Blogger χρησιμοποίησε μικρό ηλεκτρικό τροχό για τον καλλωπισμό των νυχιών και επιτεύχθηκε η επιθυμητή διαστασιοποίηση. 
Μία άλλη τεχνική, η οποία ίσως πρέπει να δοκιμαστεί πριν το γυαλόχαρτο, είναι να θερμάνουμε το διαφανές πλαστικό κάλυμμα κάτω από έναν λαμπτήρα γραφείου πυρακτώσεως για λίγη ώρα ώστε να μαλακώσει το πλαστικό ή να το θερμάνουμε με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά ή να το τοποθετήσουμε σε ζεστό φούρνο στους 65◦C για περίπου μία ώρα. Η θέρμανση του πλαστικού καλύμματος θα το μαλακώσει λίγο και θα προσαρμοστεί καλά πάνω από στη βάση του χειριστηρίου.

Το γεγονός όμως αυτό της αστοχίας του διαφανούς πλαστικού καλύμματος αντικατάστασης είναι απαράδεκτο. Ακούγεται περίεργο τέτοιας εμβέλειας εταιρεία να προτείνει τέτοιου είδους λύσεις για ελαττωματικό παραχθέν προϊόν. 

Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις μετά την προσαρμογή με θέρμανση λόγω των συστολών και διαστολών του καλύμματος (με την αλλαγή της θερμοκρασίας του χώρου) ότι ενδέχεται να σπάσει στις γωνίες. Επίσης  λόγω της θέρμανσης που έχει υποστεί για να μαλακώσει και να προσαρμοστεί, πάλι μπορεί να σπάσει στις γωνίες μόλις κρυώσει.

Είναι απίστευτο και απαράδεκτο για τέτοια εταιρεία να προτείνει τέτοιες λύσεις!!!

Δεν πρόσεξαν ότι τα καλύμματα παρήχθησαν 2mm μικρότερα και δεν ταιριάζουν? 
Αφού έγινε το λάθος δεν θα έπρεπε η Hi Mound να τα αποσύρει και να παράγει καινούργια?

19 USD  συν τα ταχυδρομικά έξοδα για ένα προβληματικό πλαστικό είναι πολλά χρήματα!! 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΟΥΤΕ ΔΩΡΕΑΝ...

Πολλά 73 de SV1AHH.