3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Δεν υπήρξε αντίδραση απέναντι στη Γαλλική πρόταση ανακατανομής 144 - 146 MHz

Δεν υπήρξε ισχυρή αντίδραση απέναντι στη Γαλλική πρόταση ανακατανομής 144 - 146 MHz στη συνεδρίαση της CEPT

Σε συνέχεια της προηγούμενής μας ανάρτησης που είναι στη διεύθυνση 2-m-23-cm προκύπτει το εξής νεώτερο: Στην ατζέντα του Παγκόσμιου Συνέδριου Ραδιοεπικοινωνιών 2023 (WRC-23), προτείνεται να μελετηθεί μια σειρά συχνοτήτων, μεταξύ των οποίων η ενδεχόμενη εκχώρηση της ζώνης των 144 - 146 MHz ως αρχικής κατανομής στις αεροναυτικές κινητές υπηρεσίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 17 - 21 Ιουνίου 2019 στην Πράγα της Τσεχίας. 
Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις απέναντι στην Γαλλική πρόταση που έχει ως στόχο η διεθνώς κατοχυρωμένη ραδιοερασιτεχνική μπάντα των 2 μέτρων (144 - 146 MHz) να διατεθεί στην αεροναυτική κινητή υπηρεσία. "Ακούστηκε ότι μόνο η Γερμανία αντιτάχθηκε στην πρόταση εκχώρησης και ουδείς άλλος".  

Η συζήτηση θα επαναληφθεί στη συνεδρίαση της Προπαρασκευαστικής Ομάδας της Συνδιάσκεψης της CEPT (CPG) υψηλότερου επιπέδου τον Αύγουστο.

Ένα άλλο ζήτημα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφορούσε την κοινή χρήση της ζώνης ραδιοερασιτεχνών 1.240 – 1.300 MHz με το σύστημα GPS Galileo της Ευρώπης. Η δεύτερη αυτή πρόταση της εκχώρησης της ζώνης των 23 cm προέκυψε μετά από αναφορές παρεμβολών στο σύστημα πλοήγησης Galileo, η IARU δήλωσε ότι γνωρίζει μόνο ελάχιστες περιπτώσεις  αναφερόμενες σε παρεμβολές στο σήμα Galileo E6 στους 1278.750 MHz. Οι εργασίες για το θέμα αυτό θα συνεχιστούν και σε άλλα εξειδικευμένα φόρουμ της CEPT. 

Η Διεθνής Ένωση Ραδιοερασιτεχνών ( IARU ), η οποία εκπροσωπήθηκε στη συνεδρίαση της Πράγας, εξέφρασε "σοβαρή ανησυχία" για οποιαδήποτε πρόταση θα περιλάμβανε τους 144 - 146 MHz σαν προτεινόμενο θέμα στην Ατζέντα.  
Η IARU δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσει πλήρως τα συμφέροντα των ραδιοερασιτεχνών και να ζητήσει την υποστήριξη των μελών κρατών.

Η ζώνη 144 - 146 MHz κατανέμεται παγκοσμίως στις υπηρεσίες ραδοερασιτεχνών και των δορυφόρων τους σε πρωτεύουσα βάση και είναι η μόνη παγκοσμίως εναρμονισμένη ζώνη ραδιοεπικοινωνιών VHF. Υπάρχει σε αυτήν εγκατεστημένο ένα τεράστιο δίκτυο ραδιοερασιτεχνικών αναμεταδοτών.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, η πρόταση δεν έχει επαρκή δικαιολογία για να εκχωρηθεί η ζώνη των 2 μέτρων.


Πηγή ARRL : http://www.arrl.org/news/no-strong-opposition-to-144-146-mhz-reallocation-proposal-at-cept-meeting