3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Βραβείο Samuel F. B. Morse για τον Blogger

Τον Απρίλιο του 2021 διεκπεραιώθηκε ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα στα βραχέα στη μνήμη του Samuel Morse, ο οποίος γεννήθηκε πριν από 230 χρόνια από εξαιρετικούς Μαγυάρους ραδιοερασιτέχνες. Η «Hungarian Radio Amateur Society» εόρτασε την 230η επέτειο από τη γέννηση του δημιουργού του κώδικα Morse. Ο διαγωνισμός έγινε μεταξύ 17 και 27 Απριλίου.

Είμαστε ελάχιστοι στον πλανήτη που επικοινωνούμε με τα σήματα Morse. Σημειωτέον ότι έχει πάψει η ναυτιλία να τα χρησιμοποιεί εδώ και μερικές δεκαετίες. Θα είναι περήφανος ο Samuel από εκεί ψηλά για τους ραδιοερασιτέχνες που εξακολουθούν να κάνουν χρήση χειροκίνητα στη μέθοδο επικοινωνιών που ανακάλυψε.

O Blogger έλαβε μέρος στον διαγωνισμό και κατέκτησε το βραβείο που απεικονίζεται στη φωτογραφία. O Blogger έκανε εκπομπές, στα βραχέα από την περιοχή της Νίκαιας, με ισχύ 500 Watt και σε δύο μόλις ημέρες εκπλήρωσε τους όρους του διαγωνισμού.

Η διαμόρφωση που χρησιμοποίησε ήταν CW (Σήματα Morse). 

Έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο πρώτο μήνυμα που έστειλε ο Samuel Morse στην ανάρτησή μας http://sv1ahh.blogspot.com/2019/07/what-hath-god-wrought.html

Ευχαριστούμε θερμότατα τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες από την Ουγγαρία.