3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Βράβευση του Blogger από την Πολωνία

Οι Πολωνοί ραδιοερασιτέχνες οργάνωσαν διαγωνισμό προς τιμή των πεσόντων στον Τρίτο Πόλεμο στη Σιλεσία που σχεδιάστηκε προσεκτικά και οργανώθηκε υπό την ηγεσία του Wojciech Korfanty. Ξεκίνησε στις 2 και 3 Μαΐου 1921, με την καταστροφή των γερμανικών σιδηροδρομικών γεφυρών προκειμένου να επιβραδύνει την κίνηση των γερμανικών ενισχύσεων. 

Ιδιαίτερη ανησυχία ήταν να αποφευχθεί η επανάληψη βίαιων πράξεων εναντίον Πολωνών πολιτών από μέλη των Freikorps, αποσταθεροποίησε τις αυτοκρατορικές γερμανικές στρατιωτικές μονάδες. Ο Blogger συμμετείχε και εξασφάλισε το εικονιζόμενο βραβείο αφού εκπλήρωσε τους όρους του διαγωνισμού μόνο με χειριστήριο Morse. Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες που ενεργοποίησαν αυτόν τον διαγωνισμό.