3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

PHILIPS D2953

Από τον εξοπλισμό 
του SV1AHH. 
Μετά την ανακατασκευή 
PHILIPS D2935 δέκτης παγκοσμίου λήψεως με μεσαία (AM), FM και βραχέα (SSB). Η αλλαγή συχνότητας γίνεται με PLL synthesizer και αναγράφεται με ακρίβεια στην οθόνη υγρών κρυστάλλων. Πολύ υψηλή τεχνολογία για την εποχή του, κατασκευή το 1987. 

Το μοναδικό σημείο που παρουσίασε πρόβλημα ήταν το κλαβιέ (Keypad). Το κόστος αγοράς του συγκεκριμένου δέκτη ήταν τότε, περίπου, δύο μισθοί (40.000 δρχ). Η φτηνοκατασκευή του πλαστικού φιλμ Keypad από την Philips ήταν απαράδεκτη, μετά από μερικά χρόνια κιτρίνισε και έσπασε. Σήμερα (Φεβρουάριος 2020) βρέθηκε στην Ολλανδία το Keyboard και αντικαταστάθηκε αφού καθαρίστηκε καλά η πρόσοψη. Στις επόμενες φωτογραφίες παρουσιάζουμε με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση τη μεταμόρφωση του δέκτη. (Click στις φωτό για μεγέθυνση).