3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Kenneth Hookanson K4DVA sillent key

Ένας θαυμάσιος άνθρωπος έφυγε από κοντά μας τo 2009. 

Το 1990 που επισκέφθηκα το Ft. Lauderdale στη Φλώριδα γνωριστήκαμε με τον KEN, με ξενάγησε σε όλα τα HAM radio spots της περιοχής. Με βοήθησε στην εύρεση εξοπλισμού και κάναμε αρκετά QSO από το Shack του. Γνώρισα τον γιο και τη σύζυγό του. Τα QSO μαζί του ήταν ευχάριστα και πολύ τακτικά συναντιόμασταν στα 20 μέτρα. Ήταν χαρά του να μιλάει με την Ελλάδα αφού είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και μάλιστα του είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο Παρθενώνας



Ο Kenneth Gottfried Hookanson, 92 ετών, διέμενε πολλά χρόνια στο Pompano Beach, Fl., Πέθανε την Παρασκευή 13 Μαρτίου του 2009, στο Νοσοκομείο του Τιμίου Σταυρού στο Fort Lauderdale της Φλόριντα.
Ο γιος του με την Signe (Larson) Hookanson, Mr. Gottfried, γεννήθηκε στις 20 Δεκέμβρη 1916, στο Σικάγο. Ήταν εξαιρετικά υπερήφανος για τη σουηδική καταγωγή του.
Το 1935 αποφοίτησε από το Lane (Τεχνικό Λύκειο) στο Σικάγο. Στη συνέχεια σπούδασε Χημικός Μηχανικός με ειδίκευση τη Μεταλλουργία στο Purdue University, West Lafayette, Ind., Αποφοίτησε και πήρε το πτυχίο του το 1939. Εργάστηκε στην εταιρεία US Steel σε Gary, Ind., Μέχρι που υπηρέτησε τη θητεία του στο στρατό των ΗΠΑ το 1940.
Υπηρέτησε στην Αεροπορία Στρατού ως χημικός δοκιμών καυσίμων των  αεροπλάνων κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Τελείωσε τη στρατιωτική του σταδιοδρομία ως  αξιωματικός.
Ο Ken εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια για την Η.Μ. Harper Steel Company of Morton Grove, ως ειδικός στην εξόρυξη τιτανίου, ενώ ζούσε στο Σικάγο. Συνταξιοδοτήθηκε ως αντιπρόεδρος. Πήρε το  Β.Α. στην Εκπαίδευση το 1969 στο Σικάγο, στη συνέχεια πήρε θέση καθηγητή στη χημεία και φυσική στο βορειοανατολικό γυμνάσιο, Fort Lauderdale Fl.. Αποσύρθηκε από τη διδασκαλία, το 1985, o ίδιος και η σύζυγος του Ελισάβετ μετακόμισαν στην Τζον Νοξ Village στο Pompano Beach το 2000.
Ο Ken ήταν ενεργός ραδιοερασιτέχνης (χειριστής) ασυρμάτου από το 1950. Συμμετείχε σε επιχειρήσεις διάσωσης πλοίων στα ανοικτά των ακτών Fort Lauderdale. Βοήθησε με την εργασία του μετά από αρκετούς τυφώνες που έπληξαν τη νότια Φλόριντα, κυρίως στον Τυφώνα Andrew το 1992 με βοήθεια στις επικοινωνίες μέσα από σκηνή. Ήταν ένας καινοτόμος και πρωτοποριακός σκεπτόμενος άνθρωπος, άρχισε να χρησιμοποιεί υπολογιστή στο σπίτι στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ήταν ενεργός σε κλαμπ υπολογιστών, ειδικά στο John Knox Village.
Ήταν ιδρυτικός υποστηρικτής της ινδικής Grove Country Εκκλησίας στο Rock City.
Παντρεύτηκε την Elizabeth Shadix στις 12, Αύγ. 1942, στο Columbus, Ga. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον James Frederick Hookanson, και τον Gwynne Hookanson. 
Έχει πέντε εγγονές: Katherine, Grace, Raquel, Niya και Ivy.
Goodbye our friend, we will be listening for you long path.
God Bless K4DVA.