3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

ENDFED WARC Bands de SV1AHH

Στην μπλε ετικέτα ¨ΚΕΡΑΙΕΣ¨ στο επάνω μέρος της σελίδας μας υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για κατασκευή διαφόρων κεραιών που κατασκεύασε ο Blogger και μοιράζετε τις εμπειρίες του μαζί σας. Επίσης στην ετικέτα “ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ” θα βρείτε κατασκευές σε BalUn, UnUn, RF isolators κλπ σχετικά με το θέμα της παρούσης ανάρτησης.

Προχωρήσαμε σε μια δοκιμαστική κατασκευή κεραίας Endfed  που να καλύπτει τις WARC BandsΟφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πέτυχε πολύ εύκολα με μια μικρή προσπάθεια προσθήκης ενός και μόνο counterpoise 0,70 cm. 


Τα στάσιμα στις μπάντες 10 και 18 MΗz δεν ξεπερνούσαν τα 1,5:1 που με μικρές ρυθμίσεις στο μήκος θα μπορούσαν να έχουν έρθει στο 1:1 στα σίγουρα. Στην μπάντα των 24 MHz τα στάσιμα ανέβηκαν στα 2,1:1 που με τη βοήθεια του εσωτερικού τιούνερ του KEN 480AT μας επέτρεψε την ασφαλή εκπομπή. Παρατίθενται αναλυτικές φωτογραφίες από την εν λόγω κατασκευή. Τα δύο μαύρα τούμπο που τυλίχθηκαν τα δύο πηνία είναι πλαστικός σωλήνας ύδρευσης διαμέτρου περίπου 20 mm. Το πηνιόσυρμα περιέλιξης  έχει διάμετρο 1,25 mm. Το μπλε καλώδιο της κεραίας είναι 2,5 mm πολύκλωνο. Η κάθοδος μας ήταν σε ευθεία κάθετη γραμμή 12 μέτρα RG 8. Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα στάσιμα μπορεί αν είναι διαφορετικά σε κάθε περίπτωση εγκατάστασης λόγω μήκους της καθόδου και των αντικειμένων στον περιβάλλοντα χώρο της κεραίας, όμως με μικρορυθμίσεις έρχονται εκεί που θέλουμε. Στη φωτογραφία φαίνεται επάνω η end fed σε "Γ" διάταξη των 7/14/21/28 MHz και ακριβώς από κάτω παράλληλα και σε απόσταση περίπου 50 εκατοστών η δεύτερη WARC Bands 10/18/24 MHz.