3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Η παγκόσμια γιορτή προς τιμή των υπηρεσιών που παρέχουν οι φάροι.

Με την ευγενική χορηγία 
του 4X6ZM.
Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε την φωτογραφία με την ευγενική χορηγία του συναδέλφου ραδιοερασιτέχνη από το Ισραήλ κ. UDI KEDEM με διακριτικό κλήσης 4X6ZM.
Τι δείχνει αυτή η φωτογραφία όμως?  
Απεικονίζει έναν φάρο και ταυτόχρονα ραδιοφάρο που βρίσκεται στην περιοχή του Ashdod κοντά στο Tel Aviv. Στις 18/8/2019 διεξήχθη ένας εορταστικός παγκόσμιος διαγωνισμός τιμώντας τη χρησιμότητα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες όλων των φάρων.

Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχε και η Ελλάδα από 4 συγκεκριμένους φάρους (Ικαρία, Σφακτηρία Μεσσηνία και Τήνο).

Ραδιοερασιτέχνες εγκατέστησαν κεραίες και μηχανήματα σε επιλεγμένους φάρους σε όλο τον κόσμο για να εκπέμψουν στα πλαίσια του διαγωνισμού. Οι όροι αυτού ήταν να γίνουν επαφές, από τους ραδιοερασιτέχνες που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, με τους φάρους στους οποίους είχαν εγκατασταθεί τα ραδιοερασιτεχνικά συστήματα επικοινωνίας. O Blogger συμμετείχε και έκανε δεκάδες επαφές ανά τον κόσμο με πολλούς φάρους χρησιμοποιώντας μορσικό χειριστήριο και μικρόφωνο.

Ο αγαπητός συνάδελφος κ. UDI 4X6ZM είχε την καλοσύνη να μας χορηγήσει ευγενικά την φωτογραφία που παρουσιάζουμε. Η φωτογραφία είναι υψηλής ανάλυσης και φέρει επάνω τα διακριτικά των χειριστών που ενεργοποίησαν τον συγκεκριμένο φάρο από τους συνολικά επτά που έβγαλαν στον αέρα στα βραχέα κύματα. 

Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες για την προσπάθεια και τη διάθεση που είχαν να οργανώσουν εκπομπές από τους φάρους. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους από το Ισραήλ 4X6ZM, 4Z5SL και  4X1ST που μας έδωσαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στα πλαίσια του διαγωνισμού με δύο φάρους από το Ισραήλ στους 14 Μεγακύκλους με διαμόρφωση CW (μορσικό) και φωνή SSB
Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους 4X1KS, 4Z1ZV και 4Z4DX.
Πολλά 73 de SV1AHH.


Πίνακας με τους φάρους του Ισραήλ.