3

*** Όλα τα κείμενα των 250 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Ενδέκατο Δίπλωμα για τον Blogger από το Club «Πέμπτος Ωκεανός». (R85AAL)

"Η ζωή ανάμεσα στα αστέρια"
Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών "Πέμπτος Ωκεανός" από το Μάιο έως το Δεκέμβριο 2019 διεξήγαγε ημέρες δραστηριότητας αφιερωμένες στην 85η επέτειο της τη γέννηση του σοβιετικού πιλότου, κοσμοναύτη της ΕΣΣΔ, δύο φορές Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης, στρατηγό Αλεξέι Αρκίποβιτς Λεονόφ. Ο Leonov Alexey Arkhipovich  γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1934 στο χωριό Listvyanka της περιοχής Kemerovo.


Από το 1938 έζησε στο Kemerovo, από το 1948  στην πόλη του Καλίνινγκραντ. Το 1955 αποφοίτησε από τη σχολή αεροπορίας αρχικής εκπαίδευσης για πιλότους (πόλη Kremenchug Poltava περιοχή), το 1957 αποφοίτησε από τη στρατιωτική αεροπορία - σχολείο πιλότων. 7 Μαρτίου 1960 - με εντολή του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας
κατετάγη στο σώμα κοσμοναύτη της Πολεμικής Αεροπορίας CPC.
Η πρώτη πτήση του έγινε 18-19 Μαρτίου 1965 ως ο δεύτερος χειριστής του διαστημικού οχήματος Voskhod-2, μαζί με τον P. Belyaev, έκαναν την πρώτη έξοδο από τον πλανήτη. Ήταν μια επιτυχημένη πτήση. Του απενεμήθη μετάλλιο και εστέφθη ήρωας. Η δεύτερη πτήση έγινε 15-21 Ιουλίου 1975 ως διοικητής του διαστημικού οχήματος Soyuz-19.
Το πρόγραμμα EPAS μαζί με τον V. Kubasov έγιναν οι πρώτοι στον κόσμο σε διεθνή διαστημική πτήση κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν δύο συνδέσεις με το Apollo (ΗΠΑ). Τα πληρώματα μεταφέρθηκαν από διαστημόπλοιο σε διαστημόπλοιο. Το Συμβούλιο της ΕΣΣΔ τον τίμησε στις 22 Ιουλίου 1975 με το δεύτερο χρυσό μετάλλιο.
Έχει 4 εφευρέσεις και περισσότερες από 10 επιστημονικές εργασίες. Μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών. Συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας.
Το ειδικό προσωρινό διακριτικό κλήσης R85AAL ακούγεται στον αέρα για να έρθουν σε επαφή οι ανά τον κόσμο ραδιοερασιτέχνες

Προς τιμήν λοιπόν των υπηρεσιών του κοσμοναύτη Λεονόφ οργανώθηκε από τα μέλη του Club 5th Ocean διεθνής διαγωνισμός με αναμνηστικό δίπλωμα. Ο Blogger συμμετείχε και εκπλήρωσε τους όρους του διαγωνισμού και βραβεύτηκε με το δίπλωμα που εικονίζεται στην ανάρτηση αυτή. Πάλι χρησιμοποιήθηκε μορσικό χειριστήριο για τις απαιτούμενες επαφές.  Ευχαριστούμε το Club 5ος Ωκεανός για τη βράβευση και συγχαρητήρια για τον τόσο καλά οργανωμένο διαγωνισμό.