3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Δωδέκατο Δίπλωμα για τον Blogger από το Club «Πέμπτος Ωκεανός»

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών "Πέμπτος Ωκεανός" από τις 20 Απριλίου έως τις 28 Απριλίου 2019 διεξήγαγε ημέρες δραστηριότητας αφιερωμένες στην 110η επέτειο της σοβιετικής πτήσης πάνω από το Βόρειο Πόλο με πιλότο τον ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης, Παύλο Γεωργιέιτς Γκολόβιν.
Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου (26), 1909 στην πόλη Naro-Fominsk, Περιφέρεια της Μόσχας. 

Από το 1934 εργάστηκε ως πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας Glavsevmorputi. Στις 5 Μαΐου 1937 P.G. Golovin με ένα δικινητήριο αναγνωριστικό αεροσκάφος R-6 (ANT-7) έγινε ο πρώτος πιλότος στον κόσμο
Που έφτασε στο βορειότερο σημείο του πλανήτη. Τα δεδομένα που έδωσε επέτρεψαν την επιτυχή προσγείωση μιας ομάδα βαρέων μεταγωγικών αεροσκαφών στο Βόρειο Πόλο και έτσι δημιουργήθηκε ο πολικός σταθμό που "Βόρειος Πόλος-1". Αργότερα ο P. G Golovin κατέκτησε νέες αρκτικές διαδρομές και συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις του σοβιετικού-φινλανδικού πολέμου του 1939-1940.
Στις 27 Απριλίου 1940 ο συνταγματάρχης Golovin P.G. πέθανε με πλήρωμα (μηχανικός Κ.Ι. Αλεξάνδροφ, μηχανικός πτήσης Ι. G. Dobrov) κατά τη δοκιμή του πρώτου βομβιστή SPB παραγωγής (αύξων αριθμός αρ. 2-1) σχεδιασμός N.N. Polikarpova.
Προς τιμήν λοιπόν των υπηρεσιών του πιλότου Παύλο Γεωργιέιτς Γκολόβιν οργανώθηκε από τα μέλη του Club 5th Ocean διεθνής διαγωνισμός με αναμνηστικό δίπλωμα. Ο Blogger συμμετείχε και εκπλήρωσε τους όρους του διαγωνισμού και βραβεύτηκε με το δίπλωμα που εικονίζεται στην ανάρτηση αυτή. Πάλι χρησιμοποιήθηκε μορσικό χειριστήριο για τις απαιτούμενες επαφές.  Ευχαριστούμε το Club 5ος Ωκεανός για τη βράβευση και συγχαρητήρια για τον τόσο καλά οργανωμένο διαγωνισμό.