3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

ΟΖ75ΜΑΥ

Το ειδικό διακριτικό OZ75MAY ενεργοποιήθηκε το πρώτο 10ημερο του Μαΐου του 2020 από είκοσι ραδιοερασιτέχνες της Δανίας για τα 75 χρόνια από τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι όροι που είχαν θέσει ήταν απίστευτα δύσκολο να εκπληρωθούν και είχαν ως στόχο να μην δοθεί χρυσό βραβείο εύκολα σε ραδιοερασιτέχνες που θα συμμετείχαν. Για να αποκτήσει κάποιος το χρυσό βραβείο θα έπρεπε να μιλήσει σε 6 μπάντες των βραχέων με τη Δανία σε εποχή που οι ηλιακές κηλίδες είναι στο ελάχιστο των τελευταίων χρόνων με αποτέλεσμα η διάδοση να είναι εξαιρετικά χαμηλή. Είναι απίθανο να γίνει η Δανία σε 6 μπάντες τέτοια εποχή. Καταφέραμε όμως και πήραμε τα 3 βραβεία χάλκινο,  ασημί και χρυσό, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Οι μπάντες από τα 17 μέτρα και επάνω είναι μόνιμα κλειστές. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχουν 6 μπάντες που να δίνουν τις προϋποθέσεις για απονομή του χρυσού βραβείου. Πρέπει να αναφερθεί ότι οι Δανοί ραδιοερασιτέχνες που ενεργοποίησαν το διαγωνισμό εξέπεμπαν ελάχιστο χρόνο και σε περιορισμένο αριθμό μπαντών (από 1,8 έως τους 18 MHz). 
Ένα ακόμη αξιοσημείωτο πρόβλημα του διαγωνισμού αυτού που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, ήταν η αποστολή των βραβείων. Αποφάσισαν να γίνεται με email μετά από αίτηση που πρέπει να στείλει ο συμμετέχων, ηλεκτρονικά στον QSL Manager (e-mail))!!! 
Σήμερα όμως τα βραβεία δίδονται από πλατφόρμες αυτόματα. 

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μας πουν πόσα βραβεία έδωσαν και πόσες επαφές έκαναν συνολικά οι 20 αυτοί ενεργοποιητές του διαγωνισμού. 

Η σελίδα του συγκεκριμένου διαγωνισμού ήταν στη διεύθυνση: https://oz75may.oz0j.dk/award.htm 

Το ημερολόγιο δραστηριοποίησης του διαγωνισμού ήταν στη διεύθυνση https://oz75may.oz0j.dk/kalender.htm και ήταν πάντα άδειο χωρίς να ενδιαφέρεται κάποιος να το ενημερώνει... υπήρχε όμως στη σελίδα τους. 

Ας επισκεφθούν τη σελίδα του πρόσφατου Ρώσικου διαγωνισμού για τα 75 χρόνια του World War II, προκειμένου να πάρουν ιδέες για το πως γίνονται οι διαγωνισμοί σήμερα: https://pobeda.srr.ru/ 
Εναλλακτικά μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του διαγωνισμού των Άγγλων ραδιοερασιτεχνών για το ίδιο θέμα στη διεύθυνση : https://www.qrz.com/db/GB1945PJ/?dxc=1