3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

OL725PLZ Ακόμη 4 βραβεία !!! Αυτή τη φορά από την Τσεχία.

Το Plzen είναι η μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Βοημίας και η πρωτεύουσα της περιοχής Plzen. Βρίσκεται στη συμβολή τεσσάρων ποταμών, Mže, Rabuza, Úhlava και Úslava. Ιδρύθηκε το 1295 από τον Τσέχο βασιλιά Václav II. Με 170 χιλιάδες κατοίκους, είναι η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Τσεχική Δημοκρατία. Η Plzen φημίζεται για τη ζυθοποιία και τη βαριά βιομηχανία της. 
Στο βιομηχανικό συγκρότημα των πρώην Skoda Works, υπάρχουν πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν τρένα, τραμ και τρόλεϊ για όλο τον κόσμο, ενώ στην απέναντι πλευρά του κέντρου, παρασκευάζονται οι μπύρες Pilsner Urquell και Gabrinus. Το Plzen έχει επίσης πολιτιστική σημασία. Υπάρχουν πολλά πολιτιστικά σπίτια και θέατρα. Το 2015, η Plzen ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης κυριαρχεί ο καθεδρικός ναός του Saint Bartholomew, ο οποίος έχει τον υψηλότερο πύργο εκκλησιών στη χώρα (102μ.). Και υπάρχει επίσης μια μεγάλη συναγωγή - η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη και η τρίτη στον κόσμο. Διάσημοι άνθρωποι γεννήθηκαν στο Plzen: ο δημιουργός μαριονετών Jan Skupa, ο τραγουδιστής Karel Gott, ο ηθοποιός Miroslav Horníček, ο εξερευνητής Miroslav Zikmund, ο ποδοσφαιριστής Petr Čech, ο παίκτης χόκεϊ επί πάγου Martin Straka, ο ιδρυτής του Skoda Works Emil Skoda και πολλοί άλλοι.
Προς τιμή των 725 χρόνων από την ίδρυση της πόλης αυτής διοργανώθηκε διαγωνισμός με διακριτικό κλήσης OL725PLZ τον Μάιο του 2020. Ο Blogger συμμετείχε με μορσικό χειριστήριο και εξασφάλισε ακόμη 4 βραβεία για τη συλλογή του. 
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω των πολλών επαφών με την Τσεχία σε διαμόρφωση μορσικού χειριστηρίου μας απονεμήθηκε επιπροσθέτως το χρυσό βραβείο χειριστή CW (μορσικού χειριστηρίου). Το οποίο έχουν παραλάβει μόνο 29 ραδιοερασιτέχνες μέχρι σήμερα (Ιούνιος 2020) από ολόκληρο τον πλανήτη.
Ευχαριστούμε πολύ τους Τσέχους συναδέλφους για την τιμή που μας έκαναν.