3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Φορητός Ιστός 6 μέτρων.

Ο ιστός που παρουσιάζουμε στην ανάρτηση αυτή είναι πλέον συλλεκτικός αφού απαριθμεί 40 και πλέον χρόνια ζωής, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ από τον blogger. Το 1990 ήλθε ως δώρο από τον George Κ., όλα αυτά τα χρόνια καταλάμβανε περίοπτη θέση στο shack και ήταν σε ετοιμότητα να πάρει μέρος σε κάποιο από τα field day.


Παρήχθη τον Αύγουστο του 1986 στην Columbia, South Carolina, USA. Κατασκευαστής είναι η γνωστή σε εμάς (από το στρατό) εταιρεία FN. Ο προορισμός και η χρήση του ιστού για συνθήκες υπαίθρου προδίδεται από το πράσινο χρώμα και το σάκο μεταφοράς.  

Το υλικό κατασκευής του ιστού είναι πλαστικό με ειδική ενίσχυση υαλονημάτων για μεγάλη ακαμψία. Το ύψος του ανέρχεται στα 6 μέτρα (συναρμολογημένος). 

Αποτελείται από 6 σωλήνες με μήκος 1,1 m έκαστος. Η συναρμολόγηση του όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι απλούστατη και γίνεται σε δευτερόλεπτα. Ο ένας σωλήνας εισέρχεται στην αντίστοιχη θέση μέσα στον άλλον και σε βάθος 10 εκατοστών. Τα τρία πορτοκαλιά πασαλάκια καρφώνονται στο έδαφος με ειδικό σφυρί που συνοδεύει τα υπόλοιπα υλικά. Τα τρία σχοινιά μήκους 16 μέτρων έκαστο δένονται στο δακτύλιο στην κορυφή του ιστού και αναρτώνται με την ανύψωση του για να δεθούν στα πασαλάκια. Ο δακτύλιος περνάει στο τελευταίο ή προτελευταίο κομμάτι του ιστού. Το βάρος του ιστού είναι 6 Kgr. Ο χρόνος συναρμολόγησης και ανύψωσης δίδεται από τον κατασκευαστή σε 15 λεπτά είναι όμως κατά πολύ μικρότερος.

Εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευής ιστός για καταστάσεις εκστρατείας… αντοχή σε άνεμο 120 Km/h και το μέγιστο βάρος κεραίας που μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή του ιστού είναι 5 Kgr.

Ίσως τώρα με το θεωρούμενο από εμάς επερχόμενο Μαύρο να χρειαστεί… μία καλή ιδέα θα ήταν εσωτερικά του πλαστικού σωλήνα να περάσει σύρμα κεραίας μήκους 6 μέτρα. Έτσι δημιουργείται μία εξαιρετική vertical 6 μέτρων. Εξωτερικά μπορεί να αναρτηθεί σημαία και επειδή μένουμε Πειραιά η ερυθρόλευκη θα είναι καλοδεχούμενη ακόμη και από τους εχθρούς του Hobby...

 (Cilck στις φωτό για μεγέθυνση).