3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Εκπληκτικές Αντιστάσεις για Dummy Load

Σε αυτήν την ανάρτηση παρουσιάζουμε εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας που ίσως δεν είναι γνωστά στους ραδιοερασιτέχνες. Πρόκειται για Αντιστάσεις Υψηλής Ισχύος λεπτού film, που αντέχουν από 10 έως  150 Watts. Στη διπλανή φωτογραφία οι δύο πρώτες αντιστάσεις είναι 50 Ohms - 20 Watts και οι υπόλοιπες δεξιά τους είναι 50 Ohms -100 Watts και 100 Ohms στα 100 Watts. Το μέγεθος τους είναι εξαιρετικά μικρό. Απαιτείται όμως η τοποθέτησή τους πάνω σε αλουμινένια ψήκτρα με πάστα απαγωγής θερμότητας. 


Μειονέκτημα είναι ότι κυκλοφορούν σε ελάχιστες τιμές όπως 50 και 100 Ohms. (Click στις φωτό για μεγέθυνση).

Πωλούνται σε καλή συσκευασία μέσα σε πλαστικά κουτάκια με ροζ σφουγγάρι και τις παρουσιάζουμε στις φωτογραφίες. Μία καλή σκέψη είναι ότι κατασκευάζουμε με μία μόνο τέτοια αντίσταση ένα εξαιρετικό τεχνητό φορτίο 50 Ohm.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι μετρήσεις που έγιναν από τον blogger με ψηφιακό πολύμετρο ακριβείας.







Στις δύο επόμενες εικόνες παρατηρούμε τις προδιαγραφές τους :