3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Όγδοο Δίπλωμα για τον Blogger από το διεθνές Club 5th Ocean.

O Διεθνής Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών "Πέμπτος Ωκεανός" από 2.02 έως 02/10/2019 οργάνωσε διαγωνισμό αφιερωμένο στην 115η επέτειο από τη γέννηση στρατιωτικού πιλότου, διοικητή ταξιαρχίας, και ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης Valery Pavlovich Chkalov.
Ο Valery Paevlovich Chkaelov γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου (2 Φεβρουαρίου) 1904, στο χωριό. Vasilevo, Balakhninsky επαρχία Nizhny Novgorod. Τον Νοέμβριο του 1930, ο Τσκαλόφ εστάλη να εργαστεί στο Ινστιτούτο Ερευνών Πολεμικής Αεροπορίας της Μόσχας του Κόκκινου Στρατού.

Μετά από δύο χρόνια εργασίας στο ερευνητικό αυτό ίδρυμα, ολοκλήρωσε πάνω από 800 δοκιμαστικές πτήσεις, έχοντας κάνει τεχνική πλοήγησης σε 30 διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών. Στις 3 Δεκεμβρίου 1931 συμμετείχε ο Chkalov δοκιμές ενός αεροσκάφους αεροσκάφους (αερομεταφορέας), το οποίο ήταν πολύ βομβαρδιστικό και μεταφέρε μέχρι και πέντε μαχητικά αεροπλάνα στα φτερά και την άτρακτο του.
Ο Chkalov πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου 1938 κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του I-180 στο Κεντρικό Αεροδρόμιο.
Προς τιμήν του Valery Chkalov οργανώθηκε από τα μέλη του Club 5th Ocean διεθνής διαγωνισμός με αναμνηστικό δίπλωμα. Ο Blogger συμμετείχε και εκπλήρωσε τους όρους του διαγωνισμού και βραβεύτηκε με το δίπλωμα που εικονίζεται στην ανάρτηση αυτή. Πάλι χρησιμοποιήθηκε μορσικό χειριστήριο για τις απαιτούμενες επαφές.  Ευχαριστούμε το Club 5ος Ωκεανός για τη βράβευση και συγχαρητήρια για τον τόσο καλά οργανωμένο διαγωνισμό.