3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Δέκατο-τρίτο Δίπλωμα για τον Blogger από το Club «Πέμπτος Ωκεανός»

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών "Πέμπτος Ωκεανός" από τις 22 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 διεξήγαγε ημέρες δραστηριότητας αφιερωμένες στην 115ης γενέθλιας επετείου του Σοβιετικού πιλότου, δύο φορές Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης Βλαντιμίρ Κωνσταντινοβιτς Κοκκινάκη. (Vladimir Konstantinovich Κοκκινάκι) (25 Ιουνίου 1904, Novorossiysk - 7 Ιανουαρίου 1985, Μόσχα).

Το 1928 αποφοίτησε από το Στρατιωτικό Θεωρητικό Σχολείο του Λένινγκραντ
της Πολεμικής Αεροπορίας, Στις 27-28 Ιουνίου 1938, σε ένα αεροσκάφος TsKB-30 "Μόσχα", με πλήρωμα τον πιλότο Β.Κ. Κοκκινάκη και πλοηγό τον Α.Μ. Μπριαντίνσκι έκαναν πτήση χωρίς διανυκτέρευση Μόσχα - Άπω Ανατολή (πόλη Spassk-Dalniy, Primorsky Territory) μήκους 7580 χιλιομέτρων.
Ο Kokkinaki και ο Bryandinsky έκαναν ρεκόρ ταχύτητας, ενώ άνοιξαν μια νέα συντομότερη διαδρομή από τη Μόσχα στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο Κοκκινάκι Βλαντιμίρ Κωνσταντινοβίχ και ο πλοηγός Μπριαντίνσκι
Αλέξανδρος Matveevich στις 17 Ιουλίου 1938 βραβεύτηκαν με τον τίτλο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης.
Μέλη του Πέμπτου Ωκεανού Ομίλου στις ημέρες της δραστηριότητας και μετά την ολοκλήρωσή τους,
μπορούν να λάβουν ένα δίπλωμα ως αιτούντες με γενικό τρόπο.Προς τιμήν λοιπόν των υπηρεσιών του πιλότου Vladimir Konstantinovich Κοκκινάκι οργανώθηκε από τα μέλη του Club 5th Ocean διεθνής διαγωνισμός με αναμνηστικό δίπλωμα. Ο Blogger συμμετείχε και εκπλήρωσε τους όρους του διαγωνισμού και βραβεύτηκε με το δίπλωμα που εικονίζεται στην ανάρτηση αυτή. Πάλι χρησιμοποιήθηκε μορσικό χειριστήριο για τις απαιτούμενες επαφές.  Ευχαριστούμε το Club 5ος Ωκεανός για τη βράβευση και συγχαρητήρια για τον τόσο καλά οργανωμένο διαγωνισμό.