3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Τέταρτο Δίπλωμα "Master of Aerobatics" για τον Blogger από τους Ρώσους Ραδιοερασιτέχνες

Ο Διεθνής Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών "Πέμπτος Ωκεανός" αφιέρωσε ειδικό διαγωνισμό για τα 50α γενέθλια της αθλήτριας Svetlaana Vladiamirovna Kapaanina που γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1968 και συμμετείχε στις αεροπορικές αθλητικές δράσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατέστη επτά φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών (1996, 1998, 2001, 2003, 2005, 2007, 2011) στην αεροπλοήγηση. Στη συνέχεια παρατίθεται video με το πιλοτάρισμα που εκτελεί η πρωταθλήτρια κ. Vladiamirovna Kapaanina.

Το 1968 εγγράφεται στην ιατρική σχολή στο Tselinograd (τώρα Αστάνα), όπου αποφοίτησε με πτυχίο Φαρμακευτικών Επιστημών. Το ίδιο χρονικό διάστημα (1988-1991) εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος επικοινωνίας στο Kurgan Aviation Sports Club DOSAAF. Πέταξε σε αγώνες ακροβατικών με αεροπλάνο για πρώτη φορά το 1988 όταν ήταν 19 χρονών. Μόλις μετά από δύο χρόνια έγινε εκπαιδευτής. 

Το 1991-1992 εργάστηκε ως πιλότος εκπαιδευτής στο Irkutsk Aviation Sports Club DOSAAF. Από το 1992 – ήταν πιλότος εκπαιδεύτρια του αθλητικού συλλόγου Kurgan Aviation Club ROSTO. Το 1995 αποφοίτησε από την τεχνική σχολή αεροπορικής πτήσης Kaluga.
Το 2016 αποφοίτησε από το κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης με την Ειδικότητα της Πολιτικής Αεροπορίας : "Λειτουργία αεροσκαφών και διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας" (εξειδίκευση «Οργάνωση πτητικών λειτουργιών»).
Πιλοτάρει τα αεροσκάφη Sukhoi Su-26M και Su-31M και τα αεροσκάφη Extra 300 και 330.

Ο Blogger δεν θα μπορούσε να μη συμμετάσχει με Μορσικό χειριστήριο και σε αυτόν τον διαγωνισμό που ήταν ιδιαίτερη πρόκληση λόγω του τιμωμένου προσώπου.
Βραβεύτηκε από το μέλη του 5th Ocean Club αφού εκπληρώθηκαν επιτυχώς οι όροι του διαγωνισμού με το εικονιζόμενο βραβείο. Τους ευχαριστούμε και πάλι για το τέταρτο κατά σειρά βραβείο και τους στέλνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την άψογη οργάνωση και το είδος του διαγωνισμού.