3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Δέκατο Πέμπτο Δίπλωμα για τον Blogger από το Club «Πέμπτος Ωκεανός». (R120MG) "Mikhail Gromov"

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών "Πέμπτος Ωκεανός" από 16 Φεβρουαρίου - 24 Φεβρουαρίου 2019 οργάνωσε διαγωνισμό αφιερωμένο στα 120 χρόνια από τη γέννηση του σοβιετικού πιλότου και διοικητή, Γενικού Συνταγματάρχη της Αεροπορία, Αθλητή, Πρωταθλητή, Καθηγητή, Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης Mikhail Mikhailovich Gromov, ο οποίος έχει χειριστεί πολλά διάσημα αεροσκάφη.


Εκτέλεσε έναν αριθμό από ιδιαίτερα μακρινές πτήσεις σε όλη την Ευρώπη, στην Κίνα και την Ιαπωνία. Έγινε πρωταθλητής στην ΕΣΣΔ της άρσης βαρών. Στις 10 με 12 Σεπτεμβρίου 1934 έκανε ρεκόρ πτήσης με αεροπλάνο ANT-25 RD με πτήση 75 ωρών στο κλειστό δρομολόγιο Μόσχα - Ryazan-Κάρκοφ σε μήκος 12.411 χλμ.
Για το θάρρος και τον ηρωισμό του κατά τη διάρκεια της πτήσης στις 28 Σεπτεμβρίου 1934 εκχωρήθηκε το μετάλλιο Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης (αριθμός μετάλλων 8).
Το 1937, το ANT-25-1 έκανε μια πτήση χωρίς στάση Μόσχα - Βόρειο Πόλο - San Jacinto (Καλιφόρνια, ΗΠΑ) θέτοντας δύο ρεκόρ σε Παγκόσμια κλίμακα πτήσης. Για αυτή την πτήση ο Μ. Gromov τιμήθηκε με το μετάλλιο του Τάγματος του Λένιν.
Προς τιμήν λοιπόν των υπηρεσιών του πιλότου Gromov οργανώθηκε από τα μέλη του Club 5th Ocean διεθνής διαγωνισμός με αναμνηστικό δίπλωμα και ειδικό διακριτικό κλήσης R120MG. Ο Blogger συμμετείχε και εκπλήρωσε τους όρους του διαγωνισμού και βραβεύτηκε με το δίπλωμα που εικονίζεται στην ανάρτηση αυτή. Πάλι χρησιμοποιήθηκε μορσικό χειριστήριο για τις απαιτούμενες επαφές.  Ευχαριστούμε το Club 5ος Ωκεανός για τη βράβευση και συγχαρητήρια για τον τόσο καλά οργανωμένο διαγωνισμό.