3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

AWARD FOR "ANNE DE KYIV"

Η Anne του Κιέβου υπήρξε βασίλισσα της Γαλλίας, γεννήθηκε στην Ουκρανία στα μέσα του 11ου αιώνα. Ο Χένρι την παντρεύτηκε το 1051 για να δημιουργήσει συμμαχία με τους ισχυρούς Ουκρανούς άρχοντες της Ανατολικής Ευρώπης. Τέσσερα παιδιά γεννήθηκαν από αυτή την ευτυχισμένη ένωση, εκ των οποίων ο Φίλιππος Ι ήταν ο μελλοντικός βασιλιάς του Κεμπέτικου.

Η Άννα του Κίεβου ήταν μια γυναίκα του πολιτισμού και της πίστης, είχε κτίσει το τέμενος του Αγίου Βικεντίου στο Senlis. Αυτή η μονή είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος ενός γυμνασίου που μεταδίδει γνώση και ιστορία στις μελλοντικές γενιές. Προς τιμήν της οργανώθηκε ε συνεργασία διαγωνισμός από ραδιοερασιτέχνες της Γαλλίας και της Ουκρανίας. O Blogger συμμετείχε και κατέκτησε αυτό το σημαντικό βραβείο. Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές και ιδιαίτερα τον award manager Vladimir Stepanenko UZ1RR από την Ουκρανία.