3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Τρίτο Δίπλωμα του Blogger από τους ραδιοερασιτέχνες της Ρωσίας.

Πρώτο διαπλανητικό δίπλωμα του Club 5th Ocean.
Ο Διεθνής σύλλογος ραδιοερασιτεχνών "Πέμπτος Ωκεανός" από 12.01 έως 01/20/2019 – Έχει αφιερώσει διαγωνισμό με ραδιοεπικοινωνίες για τις ημέρες δραστηριότητας στην 60ή επέτειο από την έναρξη που εγκαταστάθηκε στο διάστημα ο πρώτος σοβιετικός σταθμός "Luna -1". 
Στις 2 Ιανουαρίου 1959 ξεκίνησε το όχημα εκτόξευσης Vostok-L, το οποίο ξεκίνησε διαδρομή πτήσης προς το φεγγάρι AMC "Luna-1".

Για να επιτευχθεί η κοσμική ταχύτητα, ο πύραυλος ήταν εξοπλισμένος με τον κινητήρα RD0105 που δημιουργήθηκε στο Voronezh και στο Γραφείο Σχεδιασμού Χημικών Μηχανικών (KBHA).

Για τους σκοπούς της πτήσης, στόχος ήταν να επιτευχθεί προσεδάφιση στην επιφάνεια της Σελήνης. Δεν συνέβη όμως αυτό επειδή υπήρξε ένα σφάλμα κατά την πτήση:
Παρά το γεγονός ότι ο σταθμός δεν προσεδαφίστηκε στο φεγγάρι, το Luna-1 AMS έγινε το πρώτο στον κόσμο διαστημικό σκάφος που ξεπέρασε την έλξη της γης και έγινε τεχνητός δορυφόρος του Ήλιου. Έτσι ολόκληρη η πτήση μπορεί να χαρακτηριστεί ως μερικώς επιτυχής, ένα ρεκόρ για τα χρόνια εκείνα από κάθε επιστημονική άποψη.

Ο Blogger συμμετείχε και σε αυτόν το διαγωνισμό μόνο με Μορσικό χειριστήριο και εκπλήρωσε με επιτυχία τους όρους, έτσι βραβεύτηκε με το δίπλωμα που παρουσιάζεται στην εικόνα της ανάρτησης.
Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Club του Πέμπτου Ωκεανού από τη Ρωσία.