3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Έβδομo Δίπλωμα για τον Blogger από το διεθνές Club «Πέμπτος Ωκεανός»

"Yuri Gagarin"
Ο Διεθνής Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών "Πέμπτος Ωκεανός" από 2 ως 10 Μαρτίου του 2019 διεξήγαγε διεθνή δραστηριότητα αφιερωμένη στην 85η επέτειο από τη γέννηση του πρώτου κοσμοναύτη της Σοβιετικής Ένωσης, Γιούρι Αλεκεβέιτς Γκαγκάριν, (Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης) κάτοχος των υψηλότερων διακριτικών, επίτιμος πολίτης πολλών ρωσικών και ξένων πόλεων, συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας, Επίτιμος Δάσκαλος Αθλητισμού της ΕΣΣΔ.

Στις 12 Απριλίου 1961 ο Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έκανε πτήση στον εξωτερικό χώρο της γης. Το Vostok-1, με το οποίο ταξίδεψε ο Gagarin, ξεκίνησε από το κοσμοδρόμιο Baikonur. Μετά από 108 λεπτά πτήσης, ο Gagarin προσγειώθηκε επιτυχώς στην περιοχή Saratov, όχι μακριά από τον Ένγκελς.
Τα επόμενα χρόνια, ο Gagarin διεξήγαγε ένα μεγάλο κοινωνικοπολιτικό έργο,
αποφοίτησε από την Ακαδημία Μηχανικών Πολεμικής Αεροπορίας που ονομάστηκε από τον καθηγητή N. E. Zhukovsky, εργάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Cosmonaut και προετοιμαζόταν για μια νέα διαστημική πτήση.
Ο Γιούρι Γκαγκάριν πέθανε στις 27 Μαρτίου 1968 σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στο χωριό Novoselovo, Kirzhach περιοχή, Βλαντιμίρ περιοχή, πραγματοποιώντας μια πτήση κατάρτισης για MiG-15UTI υπό την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτή V. S. Seregin. Οι λόγοι και οι συνθήκες της συντριβής παραμένουν ασαφείς ακόμη μέχρι και σήμερα.
Προς τιμήν του Gagarin οργανώθηκε από τα μέλη του Club 5th Ocean διεθνής διαγωνισμός με αναμνηστικό δίπλωμα. Ο Blogger συμμετείχε και εκπλήρωσε τους όρους του διαγωνισμού και βραβεύτηκε με το δίπλωμα που εικονίζεται στην ανάρτηση αυτή. Πάλι χρησιμοποιήθηκε μορσικό χειριστήριο για τις απαιτούμενες επαφές.  Ευχαριστούμε το Club 5ος Ωκεανός για τη βράβευση και συγχαρητήρια για τον τόσο καλά οργανωμένο διαγωνισμό.